Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

VELIKI USPJEH METKOVSKIH GIMNAZIJALACA

Osvojili treće mjesto na ‘Hackatonu’

Objavljeno prije

Foto: Facebook/Acervatio

Foto: Facebook/Acervatio

Učenici Gimnazije Metković i članovi gimnazijske programerske grupe Acervatio, Ivan Grgić, Marin Dominiković, Luka Limov i Nikola Jurković, osvojili su treće mjesto i, s njime, 7 500 kuna na ovogodišnjem natjecanju iz programiranja Hack it! Hackaton.

Hackaton, spoj riječi hack i marathon, održan 28. i 29. listopada u Zagrebu, natjecanje je Hrvatskog Telekoma u kojem timovi izrađuju aplikacije i nude rješenja za određene probleme.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Metkovski gimnazijalci su unutar 24 sata osmislili i predstavili aplikaciju koja, uz pomoć 3D skenera, pravi model nekog objekta ili prostora kako bi korisnici vidjeli kako određeni proizvod izgleda na nekom mjestu. Ovom aplikacijom bi, na primjer, prije kupnje nekog proizvoda mogli vidjeti kako on izgleda u stanu ili kako komad odjeće stoji na nama. Gimnazijalci su tu uslugu nazvali DreamFit.

Gimnazijska grupa Acervatio trenutno broji 11 članova, a u godini dana postojanja skupila je sredstva za kupnju potrebne opreme za programiranje, 3D printera i računala.

Na Hackatonu su gimnazijalci bili najmlađi natjecatelji među studentima FER-a i zaposlenicima programerskih tvrtki, a na kraju natjecanja su dogovorili i suradnju s nekima od njh.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije