Ostanimo u kontaktu

EDUKATIVNE RADIONICE

Osnovnoškolci se upoznali s radom NPKL sustava vodoopskrbe

Objavljeno prije

DSC_4200

Edukativne radionice ,,Očuvanje vodenih resursa – osiguranja uredne i sigurne javne vodoopskrbe i gubitci vodoopskrbne mreže“ održane su u utorak i srijedu, 30. i 31. svibnja 2017., u sklopu izvorišta Prud u zgradi u kojoj se vrši crpljenje vode za NPKL sustav vodoopskrbe. Radionice su organizirane u sklopu prekograničnog projekta ,,Održivo upravljanje vodnim resursima“ koji financira Europska unija kroz IPA prekogranični program Hrvatska-Crna Gora  2007-2013, u iznosu od 387.374,73 eura.

Posljednja dva dana oko vodocrpilišta Prud mogao se čuti dječji žamor i vidjeti mnoštvo radoznalih mališana iz OŠ Don Mihovila Pavlinovića i OŠ Stjepana Radića kojima je Jurica Kovač, stručnjak za problematiku gubitaka vode, u suradnji s djelatnicima poduzeća Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda upoznao s postrojenjima i objektima koje djeca, ali i većina odraslih, nema prilike vidjeti u svome životu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Jurica Kovač, konzultant za vodovode u hrvatskoj i u regiji, tom prilikom je rekao:

– Sudjelujem kao edukator u projektu prekogranične suradnje između vodovoda Metković i Vodovoda Budva u Crnoj Gori. Jedna od elemenata projekta je edukacija djece u školama kako bismo im pobliže objasnili što je vodovod i kako funkcionira javna vodoopskrba te smo tim povodom organizirali radionice koje su imale za cilj da se djeci pokaže kako izgleda jedan objekt vodovoda kao što je ovaj u Prudu tako da djeca iz prve ruke mogu vidjeti kako izgleda jedan objekt u javnoj vodoopskrbi, te smo im uz to imali priliku pokazati kako izgleda jedan mali model vodovodnog sustava sa vodomjerima tako da djeca mogu iz prve prilike vidjeti kako izgleda jedan mali vodovod, da dobiju bolju sliku kako to izgleda i odakle dolazi voda do njihovih slavina. Kao zanimljivost za njih smo organizirali jedno malo natjecanje u sastavljanju vodomjera tako da su vidjeli i kako je to raditi u vodovodu. U dva dana imamo smo imali ukupno osam razreda osnovne škole kojima je ovo bilo zanimljivo iskustvo da vide kako radi vodovod, a konačni cilj projekta je da se nauče već od malih nogu da cijene vodu, da čuvaju vodu i da razumiju koliko je važna vodoopskrba i koliko je vrijedno da svaki građanin i svako dijete može doprinijeti tome da štedimo i čuvamo vodu te pomognemo vodovodu kao poduzeću da bude uspješnije u svom radu.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije