Ostanimo u kontaktu

MEĐUNARODNI POJEDINAČNI ŠAHOVSKI TURNIR ZA KADETE I JUNIORE

Osnovnoškolac Mihael Borna Bjeliš prvi, a gimnazijalac Domagoj Bjeliš drugi u svojim kategorijama

Objavljeno prije

Foto: OŠ Stjepana Radića

Foto: OŠ Stjepana Radića

Prošlog vikenda  u Čitluku održan je 2. Međunarodni pojedinačni šahovski turnir za kadete i juniore na kojemu  je nastupilo 76 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Natjecatelji su bili podijeljeni u tri skupine, a igralo se po švicarskom sustavu i to 7 kola uz kompjutersko tzv. parovanje, a tempo igre je bio 15 min po igraču. Među 76 igrača nastupilo je i 8 učenika iz OŠ Stjepana Radića i po jedan učenik iz Gimnazije Metković i OŠ Opuzen.

Najveći uspjeh ostvario je Mihael Borna Bjeliš, učenik 1. d razreda koji je u kategoriji do 8 godina osvojio prvo mjesto.

 

Gimnazijalac Domagoj Bjeliš osvojio je izvrsno drugo mjesto u kategoriji do 16 godina. Najveće iznenađenje svakako je nastup Jakova Crnjca (6 godina) budućeg prvaša OŠ Stjepana Radića koji je u kategoriji do 8 godina zauzeo 3. mjesto. Treba spomenuti i Marina Kljusurića (4. mjesto), Dominika Blaža Bakalara (6. mjesto) u kategoriji do 14 godina, kao i Antu Filipovića (8. mjesto), Antu Crnjca (9.mjesto), Jakova Šiljega (13. mjesto) u kategoriji do 12 godina, a svoje prve i uspješne nastupe imali su Anja Žderić i Josip Jurić.

Ovo je bila  najbrojnija i najuspješnija ekipa na turniru pa tako stižu pohvale sa svih strana. Organizacija je bila odlična, a najboljim natjecateljima su uručene pristojne nagrade.

voditelj Škole šaha u OŠ Stjepana Radića Slavko Bakalar, vanjski suradnik

 

KONSTITUIRANA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Predsjednica Terezina Orlić, potpredsjednici Nikša Sentić i Fani Favro Bukvić

Objavljeno prije

Prisegom novoizabranih vijećnika te izborom predsjednice kao i dvoje potpredsjednika danas je konstituiran novi saziv Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, koji broji 37 vijećnika. Za predsjednicu Skupštine tako je izabrana Terezina Orlić, a za potpredsjednike Nikša Sentić i Fani Favro Bukvić.

Novoizabrana predsjednica Terezina Orlić je nakon izbora poručila kako vjeruje da će ovaj saziv raditi na zadovoljstvo svih građana ove županije: „Ispred nas je izazovno vrijeme, ali vjerujem da će dijalog i rasprave iznjedriti dobre projekte i da ćemo ići prema projektima koji će biti na zadovoljstvu svih sugrađana. Pelješki most će donijeti zamah i vjerujem da će naša županija biti samodostatna i da nećemo samo ovisiti o turizmu. Nadam se da ćemo donositi najbolje odluke za sugrađane“.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je svim novoizabranim vijećnicima na novoj dužnosti, istaknuvši pritom kako je Županijska skupština drugi stup, predstavničko tijelo koje treba biti konstruktivno u svome radu na dobrobit ove županije. „Vjerujem da ćemo biti konstruktivni za dobrobit županije, očekujemo rasprave i podržavanje svih prijedloga koji su dobri. Napravili smo suradnju s DDS-om, ali s time ne isključujemo nikoga, sve ćemo tretirati na isti način, sve ćemo uvažavati i voditi računa. Naglasit ću još jednom vrlo važnu riječ, a to je konstruktivnost“, zaključio je župan Nikola Dobroslavić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije