Ostanimo u kontaktu

MALO SELO VELIKIH LJUDI

Organizatori iz Pruda se zahvalili svima na donacijama, prikupljena sredstva otišla za najugroženija sela u općini Lekenik

Objavljeno prije

Ovo nije ni MNK Prud ni udruga mladih, ni udruga starih, ovo je jedno MALENO SELO VELIKIH LJUDI !!! – napisali su organizatori iz Pruda nakon velikog odaziva svojih sumještana na njihovu akciju prikupljanja za potresom ugrožena područja.

Ovim riječima su se zahvalili svima:

–  Zahvaljujemo prije svega svim našim mještanima što su podržali ovu hvale vrijednu akciju prikupljanja pomoći u svim mogućim oblicima od hrane, slatkiša, hrane za bebe, dezinficijensa, sredstava za osobnu higijenu, pelena, vlažnih maramica, vode, papira, odjeće, obuće, deka, posteljina, agregata, domaćih proizvoda, konzervi, tjestenine, neretvanskog mandarina, limuna, klementina i da ne nabrajamo čega sve još….. I veliko hvala Pekarstvu Metkovka na ustupljenom kombiju i paleti vode… Sve ovo što ste vi dragi mještani i ostali dali od srca sutra će dobiti oni kojima je to najviše potrebno, najugroženija sela u općini Lekenik prema kojoj naši vozači Gale i Gento kreću skupa sa još dva vozila iz Vida nešto iza ponoći… Svima njima želimo sretan put, a ljudima na područjima pogođenim potresom još jednom: Nek ih čuva dragi Bog i da im se ovakve stvari više nikad ne dogode, – javili su sinoć Pruđani.

VAŽNA OBAVIJEST ZA GRAĐANE

Zahtjevi za izdavanje e-osobne iskaznice zaprimaju se do četvrtka, 29. srpnja 2021. do 15 sati

Objavljeno prije

Zbog prilagodbe proizvodnih sustava AKD-a, u petak 30. srpnja 2021. godine građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica.

Od ponedjeljka, 2. kolovoza 2021. godine zaprimaju se zahtjevi za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 2. generacije koje će sadržavati i biometrijske identifikatore nositelja osobne iskaznice.

Naime, Uredba (EU) 2019/1157 Europskog parlamenta i Vijeća o jačanju sigurnosti osobnih iskaznica građana Unije i boravišnih isprava koje se izdaju građanima Unije i članovima njihovih obitelji koji ostvaruju pravo na slobodno kretanje počinje se primjenjivati 2. kolovoza 2021. godine te stupa na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osobnoj iskaznici (Narodne novine, broj 144/20.), koji je donesen radi provedbe navedene Uredbe.

U svrhu izrade novih osobnih iskaznica 2. generacije potrebne su kompleksne nadogradnje tehničkih i proizvodnih sustava AKD-a, kao ovlaštene pravne osobe za tehničku izradu osobnih iskaznica te je potrebno implementirati nova poslovna i sigurnosna pravila na sustavu.

Nadogradnja tehničkih i proizvodnih sustava Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) za izradu osobnih iskaznica 2. generacije odvijat će se od 30. srpnja do 1. kolovoza 2021. godine.

Građanima je stoga omogućeno zaprimanje zahtjeva za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 1. generacije najduže do četvrtka, 29. srpnja 2021. godine do 15 sati, dok u petak 30. srpnja 2021. godine građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica, ali će moći preuzimati izrađene osobne iskaznice.

Unaprijed zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije