Ostanimo u kontaktu

PODRUČNE ŠKOLE BIJELI VIR I MLINIŠTE

Općina Zažablje će svim učenicima područnih škola financirati likovne mape, omote, bilježnice i školski pribor

Objavljeno prije

Načelnica Općina Zažablje Maja Vrnoga obavještava roditelje učenika područnih škola Bijeli Vir i Mlinište da će ove akademske godine Općina svim učenicima financirati likovne mape, omote, bilježnice i školski pribor.

S obzirom da Vlada RH financira nabavku udžbenika, a Dubrovačko-neretvanska županija financira radne bilježnice za učenike osnovnih škola, općina Zažablje za učenike područnih škola će nabaviti likovne mape, omote, bilježnice, kao i školski pribor.

Nadamo se da ćemo ovim programom olakšati roditeljima početak nove školske godine. Sva oprema će naše učenike čekati u školi prvog dana nastave!

Maja Vrnoga,
načelnica Općine Zsžablje

ROADPOL – ZAVRŠILI DANI SIGURNOSTI U PROMETU 2020.

Ovogodišnje brojke nesreća u prometu značajno bolje od prošlogodišnjih

Objavljeno prije

Od 16. do 22. rujna proveden je projekt ROADPOL-a Dani sigurnosti u prometu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Tijekom provedbe projekta prometna policija provela je brojne preventivno-represivne aktivnosti u cilju smanjenja broja poginulih i teško ozlijeđenih osoba u prometu na cestama, a nagalasak je bio na Danu bez poginulih u prometu koji se obilježio 17. rujna kada nije bilo prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama.

Ovogodišnji prometni parametri su značajno bolji od onih prošlogodišnjih. Naime, od početka godine na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo se 357 prometnih nesreća što je za 41% manje nego prošle godine kada ih se dogodilo 615. Broj ozlijeđenih osoba također je smanjen i to za 44% sa prošlogodišnjih 448 na ovogodišnjih 249, dok je broj smrtno stradalih smanjen za čak 60% sa prošlogodišnjih 10 na ovogodišnjih 4.

Unatoč povoljnim prometnim pokazateljima policija nastavlja sa svojim preventivnim i represivnim aktivnostima i poručuje:

Poštujte prometne propise!

Ostani živ i spasi živote drugih! 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije