Ostanimo u kontaktu

VODA I U POZLOJ GORI

Općina Pojezerje vraća život u napuštene zaselke, zauvijek riješila pitanje vodoopskrbe

Objavljeno prije

Uporni načelnik općine Pojezerje, zajedno sa svojim suradnicima ostvario je novi uspjeh realizirajući dobro osmišljen projekt izgradnje vodovodne mreže i za sve zaselke u naselju Pozla Gora, koja je dio općine Pojezerje.

Specijalizirana tvrtka već dulje vrijeme obavlja iskope i postavlja cjevovode za zaselke Glavica, Dočići, Sente i Jakiće. Preostalo je još samo stotinjak metara iskopa u kršu prema Jakićima, pa da cijela općina Pojezerje zauvijek riješi pitanje vodoopskrbe. Ukupna dužina mreže-cjevovoda iznosi oko 1400 metara. Taj projekt puno će značiti vlasnicima kuća i drugih objekata, a predstavlja veliki poticaj revitalizaciji svih zaselaka u Pozloj Gori. Neki su već započeli obnavljanje svojih stambenih objekata, a nekolicina mještana gradi ili je već izgradila bazene, kao preduvjet za obavljanje turističke i ugostiteljske djelatnosti. Pretpostavlja se da bi se neki iseljeni Pozlogorci mogli i za stalno vratiti u svoje rodno mjesto, te započeti određene gospodarske aktivnosti.

Boro Dominiković, načelnik Općina Pojezerje

Da načelnik Boro Dominiković i Općinsko vijeće vode računa o brojnim potrebama građana, svjedoći i odlučnost za obnovu Društvenog doma u Kobiljači koji je građen davnih godina i u prošlosti poprilično devastiran, zbog čega će se morati rušiti da bi se gradio novi.

Taj Dom država je poklonila općini, sačinjen je projekt i dobivena građevinska dozvola te se čeka na rješavanje pitanja financiranja.

Na prvom državnom natječaju projekt nije dobio financijsku podršku, pa će uskoro uslijediti nova prijava na natječaj, nadamo se s uspješnim završetkom.

Spomenimo da izgrađeni i opremljeni vrtić u Otrić Seocima trenutačno pohađa 22 vrtićana.

IVANA JE TOG JUTRA IŠLA NA MISU ZORNICU

Župa Marije Pomoćnice sa zagrebačke Knežije dirljivim tekstom se oprostila od stradale Ivane Volarević

Objavljeno prije

U petak 6. prosinca, nešto prije 6 sati ujutro, prilikom dolaska na misu zornicu u našu crkvu, stradala je Ivana Volarević iz Metkovića. Mnogi župljani su ju poznavali barem iz viđenja jer je bila praktična vjernica koja je često i običnim danom dolazila u crkvu na svetu misu.

Ivana je rođena 27. studenog 1994.  Živjela je u mjestu Prud, kraj Metkovića, s mamom Karmelom i tatom Andrijom. Sestra Mara živi s obitelji u Pločama, a sestra Andrea je u Zagrebu. Bila je studentica pete godine geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Bila je predana u molitvi i osjećala je veliku ljubav prema Gospodinu. Često je spominjala vječni život i zanimalo ju je što ćemo mi to tamo “raditi”. S radošću je govorila da ćemo se tamo družiti sa svim svecima, a posebno sa sv. Josipom kojem se rado utjecala. Njen prvi susret s živim Bogom dogodio se na jednom klanjanju pred Presvetim kada je u srcu osjetila neizmjernu Gospodinovu ljubav. Tu ljubav je nastavila širiti do kraja svoga života na sve ljude oko sebe.

Smrt dobrih ljudi nam je uvijek veliki šok. Vjerniku je teško ne upitati se – Gospodine zašto dozvoljavaš ovakve tragedije? Na ovakva pitanja još je teže tražiti odgovor kada se dogode dobrim ljudima u inače ovako radosnim trenucima kao što su došašće i vrijeme iščekivanja Božića. Dobije se dojam  kao da sam đavao želi napakostiti djeci Božjoj. Kao da đavao traži dozvolu da naudi nekome dobrome od naroda Božjega, ne bi li tako uzdrmao i cijelu zajednicu. No, braćo i sestre, žrtva Isusa Krista nam  je u ovakvim trenucima posebno svjetlo u tami. Upravo na primjeru njegove muke, smrti i uskrsnuća vidimo veličinu i svemoć Božju. U takvim tragičnim trenucima, pojedinac izgubi život, obitelj izgubi svoju kćer-sestru, momak izgubi djevojku, zajednica izgubi jednu dobru i voljenu vjernicu. No, mi vjerujemo u uskrsnuće. Bog se proslavlja upravo u smrti pravednika. U ovakvim tragedijama, Crkva u stvari dobiva. U petak 6. prosinca, Ivana je išla prema crkvi na Knežiji slaviti misu zornicu, a došla je u Nebo u vječnu slavu Božju. Tu postaje očita nemoć đavolska. Pakost Zloga, Gospodin okreće u proslavu u radosti nebeskoj. Ivana je sada u vječnom zagrljaju svoje najveće ljubavi, Gospodina našeg Isusa.

Ožalošćenim roditeljima, sestrama, rodbini i prijateljima Ivane izražavamo sućut.

Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

don Ivan Šibalić, župnik

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije