Ostanimo u kontaktu

VODA I U POZLOJ GORI

Općina Pojezerje vraća život u napuštene zaselke, zauvijek riješila pitanje vodoopskrbe

Objavljeno prije

Uporni načelnik općine Pojezerje, zajedno sa svojim suradnicima ostvario je novi uspjeh realizirajući dobro osmišljen projekt izgradnje vodovodne mreže i za sve zaselke u naselju Pozla Gora, koja je dio općine Pojezerje.

Specijalizirana tvrtka već dulje vrijeme obavlja iskope i postavlja cjevovode za zaselke Glavica, Dočići, Sente i Jakiće. Preostalo je još samo stotinjak metara iskopa u kršu prema Jakićima, pa da cijela općina Pojezerje zauvijek riješi pitanje vodoopskrbe. Ukupna dužina mreže-cjevovoda iznosi oko 1400 metara. Taj projekt puno će značiti vlasnicima kuća i drugih objekata, a predstavlja veliki poticaj revitalizaciji svih zaselaka u Pozloj Gori. Neki su već započeli obnavljanje svojih stambenih objekata, a nekolicina mještana gradi ili je već izgradila bazene, kao preduvjet za obavljanje turističke i ugostiteljske djelatnosti. Pretpostavlja se da bi se neki iseljeni Pozlogorci mogli i za stalno vratiti u svoje rodno mjesto, te započeti određene gospodarske aktivnosti.

Boro Dominiković, načelnik Općina Pojezerje

Da načelnik Boro Dominiković i Općinsko vijeće vode računa o brojnim potrebama građana, svjedoći i odlučnost za obnovu Društvenog doma u Kobiljači koji je građen davnih godina i u prošlosti poprilično devastiran, zbog čega će se morati rušiti da bi se gradio novi.

Taj Dom država je poklonila općini, sačinjen je projekt i dobivena građevinska dozvola te se čeka na rješavanje pitanja financiranja.

Na prvom državnom natječaju projekt nije dobio financijsku podršku, pa će uskoro uslijediti nova prijava na natječaj, nadamo se s uspješnim završetkom.

Spomenimo da izgrađeni i opremljeni vrtić u Otrić Seocima trenutačno pohađa 22 vrtićana.

NESTVARNO LIJEPI PRIZORI S UŠĆA RIJEKE NERETVE

Ako već niste, sad je pravo vrijeme da otkrijete ovaj biser na jugu Hrvatske, uvjerite se i zašto

Objavljeno prije

Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Zovu je prijestolnicom mandarina, zelenom dolinom, hrvatskom Kalifornijom – a ona, slavna i ponosita dolina Neretve, iz godine u godinu s punim pravom privlači sve više domaćih i stranih turista, dok njezini bogati i sočni plodovi te idilični krajolici nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Delta Neretve zapravo je jedina prava delta u Hrvatskoj, a plovidbe tim prekrasnim krajem – i to u izvornom neretvanskom plovilu – lađi – doživljaj je koji se ne zaboravlja, potvrdili su ama baš svi koji su iskusili ovo čarobno iskustvo.

Osim posjeta Pločama, Opuzenu i Metkoviću, najvažnijim gradovima u dolini Neretve, ne smijete propustiti ni kušati vrhunsku gastronomiju ovoga kraja – primjerice, jela od žaba i jegulja s čuvenim neretvanskim brudetom, piše Jutarnji.hr.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije