Ostanimo u kontaktu

RAZVOJ SUSJEDNIH OPĆINA

Općina Pojezerje uspješno realizira svoje projekte, bez kune duga

Objavljeno prije

Općina Pojezerje na krajnjem sjeverozapadu Dubrovačko-neretvanske županije uspješno realizira svoje projekte i teži još bržem razvoju svih naselja te poboljšanju kvalitete života ljudi.

Unatoč pandemiji poljoprivrednici vrijedno rade u svojim vinogradima i u voćnjacima ,vjerujući da će uspjeti plasirati svoje grožđe i druge proizvode, ako ne sve onda većinu uroda.

Općinska tijela na čelu s načelnikom Borom Dominikovićem ostvaruju gotovo sve zacrtane planove u smislu izgradnje komunalne infrastrukture.

Završena je zamjena visokonaponske mreže a postavljena je nova Led javna rasvjeta u većini naselja čime su smanjeni troškovi za pozamašan iznos, odnosno ostvarena je ušteda.

Uređuju se i neke vrlo opasne prometnice kako bi se smanjio broj prometnih nezgoda i povećala sigurnost stanovnika.

Ministarstvo državne imovine poklonilo je Općini zgradu bivšeg društvenog doma u Kobiljači koja će se vjerojatno rušiti kako bi se izgradio novi , ljepši i funkcionalniji objekt za više namjena.

Najvažnija je svakako vijest, da Općina Pojezerje nikome nije dužna, niti jedne lipe.

To je znak da se sa sredstvima transparentno i odgovorno raspolaže, a ta spoznaja otvara i nove mogućnosti namicanja sredstva iz državnih ili županijski,pa i europskih fondova.

Više podataka o realiziranim i novim općinskim planovima znat će se povodom proslave blagdana sv.Roka i Dana općine.

KONCERT ZA FLAUTU I KLAVIR

Duo Renata Penezić i Zrinka Ivančić Cikojević u utorak u GKS-u

Objavljeno prije

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta u utorak, 22. rujna s početkom u 20 sati održat će se koncert Dua Renate Penezić i Zrinke Ivančić Cikojević, na kojemu će posjetitelji moći čuti kako zvuče klavir i flauta u dijelima klasične glazbe.

Renata Penezić na flauti i Zrinka Ivančić – Cikojević na klaviru publici će odsvirati djela Carla Reineckea, Dubravka Palanovića, Paula Taffanela i Sergeja Prokofjeva.

Inače, Renata Penezić već je na trećoj godini studija postala solistica flautistica Zagrebačke filharmonije, a uz djelatnost u orkestru podjednako uspješno razvija karijeru solistice i komorne glazbenice, surađujući s hrvatskim i inozemnim glazbenim umjetnicima i ansamblima. Ostvarila je više zapaženih nosača zvuka, od kojih je Božićni koncert s ansamblom Musica Viva 2006 dobio nagradu Porin za najbolju izvedbu solističke ili komorne glazbe.

Zrinka Ivančić Cikojević jedna je od najdarovitijih hrvatskih glazbenika mlađe generacije. Laureat je brojnih domaćih i internacionalnih natjecanja koja su joj donijela nastupe na prestižnim glazbenim festivalima diljem Europe, gdje je ostvarila niz zapaženih solističkih recitala i privukla pažnju kritike i publike. Nastupala je kao solist uz pratnju svih značajnih hrvatskih orkestara i ansambala, a posljednjih nekoliko godina profilirala se kao vrsna komorna glazbenica te surađuje s najboljim domaćim i inozemnim solistima.

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a održava se uz podršku Ministarstva kulture RH i Grada Metkovića.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije