Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

OPĆINA KULA NORINSKA

Krstičević: Gospodarstvom, kroz ulaganja u poslovnu zonu Nova Sela, te vodoopskrbom i infrastrukturom do veće kvalitete života i razvoja ruralnog turizma

Objavljeno prije

Kandidat za načelnika Općine Kula Norinska, aktualni načelnik Nikola Krstičević kroz svoju predizbornu kampanju ‘Djela su glasnija od riječi’ ističe projekte od važnosti poput gospodarstva, kroz ulaganja u poslovnu zonu Nova Sela te vodoopskrbu i infrastrukturu za veću kvalitetu života i razvoj ruralnog turizma.

GOSPODARSTVO – Ulaganje u poslovnu zonu Nova Sela

Unaprjeđenje gospodarske aktivnosti te poticanje poduzetništva bit će poseban fokus u našem sljedećem mandatu. U skladu s tim, napravili smo ogromne korake u izgradnji infrastrukture u Poslovnoj zoni Nova Sela, za koju već imamo nekoliko pisama namjere od potencijalnih investitora.

 • Završena je prva faza ulaganja u infrastrukturu, pri čemu smo dio Poslovne zone spojili na vodoopskrbni sustav, riješili smo sustav vodovodne, oborinske i kanalizacijske mreže te elektrifikaciju i javnu rasvjetu.
  – Nadamo se da će pozicija Poslovne zone, blizina Luke Ploče i završetak izgradnje Vc koridora kroz BiH zaista pridonijeti da Zona zaživi u punom sjaju.
 • Po pitanju Poslovne zone Nova Sela II, izradili smo parcelacijski elaborat te smo u fazi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.
  Kojim putem nastavljamo dalje?
  – Završiti drugu fazu izgradnje infrastrukture Poslovne zone Nova Sela te privući prve ulagače i investicije koje će nam donijeti nova radna mjesta
  – U Poslovnoj zoni Nova Sela II izgraditi prvi solarni park u županiji te tako poticati razvoj zelene energije

Poslovna zona Nova Sela (1)

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ulaganjima u vodoopskrbu i infrastrukturu do veće kvalitete života i razvoja ruralnog turizma

Započeli smo izgradnju vodoopskrbnog sustava Borovci – Nova Sela, projekta vrijednog cca 22 milijuna kuna + PDV, kojim će taj dio naše Općine dobiti više od 16 km vodoopskrbnog cjevovoda, a žitelji tog područja kvalitetniji život te dodatnu mogućnost za razvoj ruralnog turizma.

U prošloj godini odrađeno je ukupno 3.000.000,00 kn radova, a u ovoj godini predviđeno je 5.000.000,00 kn
Ovih dana voda će poteći u zaseocima Šiljegi, Čarapine i Grgići, a u naseljima Talajići, Bebići i Trševini do kraja godine, nakon čega krećemo prema Borovcima.

Za one koji ne znaju, naselja Borovci i Nova Sela se nalaze na sjevernom dijelu naše Općine, na sjecištu koridora Vc i autoputa A1, te su od Makarske rivijere, kao i od svetišta u Međugorju udaljena 20-tak km.

S obzirom da naselja obiluju mnogim biciklističkim i jogging stazama, idealna su i za razvoj aktivnog te cikloturizma.

Realizacija ovog projekta, ujedno i jednoga od najvažnijih u povijesti naše Općine, zasigurno će pridonijeti ostvarivanju turističkih potencijala, kako tog područja, tako i cijele naše Općine.

 • U skladu s tim, u Borovce i Nova Sela nastavljamo ulagati i dalje:
 • Završit ćemo cijeli projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava Borovci – Nova Sela, te odmah zatim asfaltirati i proširiti cestu u Borovcima i ostalim zaseocima u Novim Selima.
 • Izraditi projektnu dokumentaciju i izgraditi vodoopskrbu zaseoka Vriještica
 • Realizirati projekt rekonstrukcije Društvenog doma u Novim Selima za koji je u tijeku izrada projektne dokumentacije za potrebe uspostave Interpretacijsko-edukativno-istraživačkog centra zaštićene prirodne baštine doline Neretve sa smještajnim kapacitetima i ugostiteljskim sadržajima.
 • Urediti okoliš mrtvačnice u Novim Selima za koju je izrađena projektna dokumentacija, te i dalje nastaviti pomagati župi sv. Ante Padovanskog Nova Sela i sv. Nikole u Borovcima
 • Razvijati cikloturizam na tom području
 • Očistiti izvorište u Vriještici, te urediti rječicu „Maticu“ od „Vriještice“ do spoja na „Kalebe“.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 240 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 240 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 121 osobi iz Dubrovnika, 27 iz Orebića, 20 iz Župe dubrovačke, 18 iz Korčule, 17 iz Konavala, 14 iz Blata, sedam iz Vele Luke, pet iz Stona, četiri s Lastova, tri iz Dubrovačkog primorja, dvije iz Smokvice te jednoj iz Metkovića i Opuzena.

Izliječeno je 380 osoba: 173 iz Dubrovnika, 53 iz Župe Dubrovačke, 34 iz Metkovića, 27 iz Konavala, 23 iz Korčule, deset iz Ploča i Vele Luke, devet s Mljeta, sedam iz Orebića, šest iz Lumbarde, pet iz Blata i Stona, četiri iz Opuzena i Smokvice, tri iz Dubrovačkog primorja i s Lastova te jedna iz Kule Norinske, Pojezerja, Slivnog i Trpnja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U posljednja 24 sata obrađeno je 516 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 206 522 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 63 osobe pozitivne na koronavirus, osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam je na respiratoru, a jedan pacijent je na kisiku.

U samoizolaciji je 2749 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1006 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

 

 

 

 

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije