Ostanimo u kontaktu

POSTAVIT ĆE SE 11 PRISTUPNIH TOČAKA

Općina Kula Norinska dobila sredstva za razvoj bežične WiFi mreže

Objavljeno prije

Općina Kula Norinska je putem natječaja WiFi4EU od Europske Unije dobila 15.000,00 € za razvoj bežične WiFi mreže.

Vaučeri koje u okviru inicijative financira Europska komisija dodijelili su se kao potpora Općini Kula Norinska za instaliranje besplatnih pristupnih točaka za WiFi u središtima javnog života.
Cilj je inicijative WiFi4EU osigurati besplatan pristup Internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice, zdravstveni centri…

Zasad, ovaj visokokvalitetan besplatan pristup internetu omogućen je građanima i posjetiteljima Kule Norinske, Krvavca, Krvavca II, Matijevića i Momića dok će se u ostalim mjestima postaviti nakon što se nadogradi postojeća infrastruktura.

Besplatnoj WiFi mreži možete pristupiti na način da:
• pronađete otvorenu WiFi mrežu pod nazivom – WiFi4EU,
• odaberete gore navedenu WiFi mrežu,
• te nakon što vam se otvori zaštitni portal kliknete na Start.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom, 7 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom (četiri utvrđena brzim antigenskim testom). Riječ je o sedam osoba iz Metkovića, tri iz Dubrovnika, dvije iz Župe dubrovačke te jednoj iz Blata i Slivnog.

Ukupno je zaraženo devet osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a osam ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1933. g.).

Izliječeno je 37 osoba: osam iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika i Vele Luke, tri iz Blata i Stona, dvije iz Orebića te jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Opuzena, Ploča. Slivnog, Smokvice i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 360 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 69 942 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 26 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 374 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 714 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije