Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

TURIZAM U DOLINI NERETVE

Održano predavanje o stabilnom iznajmljivanju objekata

Objavljeno prije

Novasol (1)

U Gradskom kulturnom središtu jučer se održalo predavanje na temu Put do učinkovitog, produktivnog i stabilnog iznajmljivanja turističke agencije NOVASOL u suradnji sa predstavnicima Turističke zajednice Metković i Zagrebačke banke.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Voditelj predavanja, Ivo Opačak iz NOVASOL-a, govorio je o stabilnom iznajmljivanju objekata i objasno je što je potrebno da postigne svoj puni potencijal, kao što je izgradnja bazena i okruženje u kojem se nalazi. Istaknuo je da je tvrtka orjentirana na obiteljski turizam i da već uspješno posluje u svijetu, ali i u Hrvatskoj, te da vidi veliki potencijal na području Neretve:

– Ono što mi radimo, to su kuće za odmor i apartmani i mislim da će Neretva u idućih par godina pripremiti dosta tih smještajnih jedinica za iznajmljivanje. Nebitno je jesu li te kuće sad u starim selima ili su moderne kuće na nekim drugim područjima. Svaka klijentela nađe svoj proizvod, tako i te kuće. Netko voli kamen, netko vodi moderno – kazao je Opačak.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

U većini obiteljskih turističkih objekata gosti ostaju jedan do dva tjedna, a Metković je grad kroz koji gosti uglavnom samo prolaze ili ostanu vrlo kratko, pa se postavlja može li Metković zadržati gosta dovoljno dugo. Direktorica Turističke zajednice Metković, Magdalena Medar – Ujdur, smatra da može:

– Metković se nalazi na dobrom položaju gdje gost ima mogućnost tijekom sedam dana jako dobro upoznati Metković, dolinu Neretve kao destinaciju, ali isto tako i obići druge destinacije u našoj neposredoj blizini kao što su, Split, Makarska, Dubrovnik, Ston, Pelješac, Korčula, Mljet, Mostar, Međugorje… Sve je to vrlo blizu i vrlo zanimljivo gostima koji dolaze na naše područje. U sedam, deset ili četrnaest dana gosti imaju dovoljno vremena baviti se aktivnim odmorom. Mogu se odmarati na plažama, a u slučaju da njihov smještaj ima bazen ili neki dodatni sadržaj, mogu neki dio vremena provesti tu, ali i istražiti samu destinaciju u užem i u širem smislu – objasnila je Medar – Ujdur.

Marija J.

ROKO TOLIĆ 740/300px

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije