Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

DUNEA i UNIDU

Održano drugo Plavo događanje

Objavljeno prije

U suradnji Regionalne agencije DUNEA i Sveučilišta u Dubrovniku na Bistrini je održano drugo Plavo događanje. Okupljanje je bilo dio trodnevnog „Roadshow“ događanja projekta InnovaMare, kojem su se pridružili projekti SeaClear i MARLESS sa svojim aktivnostima, s ciljem umrežavanja akcija kroz dijalog i prijenos znanja.

U sklopu događanja održana je koordinacija Zajednice prakse za problem otpada u moru Dubrovačko-neretvanske županije. Sudionici su imali priliku prisustvovati trima interaktivnim radionicama koje su vodili predstavnici Laboratorija za inteligentne autonomne sustave Sveučilišta u Dubrovniku – LARIAT te Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu – LABUST. Demonstrirala su se rješenja podvodne robotike za monitoring morskog okoliša i prikupljanje otpada iz mora, dok su stručnjaci iz Litve predstavili sustav za monitoring proizvoda iz akvakulture.

Prisustvovalo je 30 dionika iz Hrvatske i Italije, od predstavnika javnopravnih tijela Dubrovačko-neretvanske županije, znanstveno-istraživačkih institucija, do poduzetničkog sektora i razvojnih agencija obje zemlje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ukupna vrijednost projekta MARLESS je oko 32 milijuna kuna, od kojih 85 % sufinancira Europski fond za regionalni razvoj. Zahvaljujući ovom projektu, za područje Dubrovačko-neretvanske županije osigurano je 4,5 milijuna kuna, s Regionalnom agencijom DUNEA i Sveučilištem u Dubrovniku kao dijelom partnerskog konzorcija.

SeaClear proračun iznosi nešto manje od 38 milijuna kuna, a financira se u 100 postotnom iznosu iz Europske unije iz programa HORIZON 2020, kroz koji je za područje Dubrovačko-neretvanske županije osigurano više od 6 milijuna kuna.

GALA HOME 740px

POREČ

Održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija

Objavljeno prije

U zgradi Istarske sabornice u Poreču održana je 62. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija kojoj je nazočio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Sukladno Dnevnom redu, a na prijedlog Istarske županije, predstavnici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine okupljenima su iznijeli aktualnosti iz svog djelokruga te je povedena rasprava o pitanjima bespravne gradnje.

Predstavnici Ministarstva pravosuđa i uprave odgovarali su na pitanja o Zakonu o sprječavanju sukoba interesa te je bilo riječi i o imenovanju sudaca porotnika.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na prijedlog Krapinsko-zagorske županije, raspravljalo se i o povećanju limita u zdravstvenim ustanovama i povećanju decentraliziranih sredstava u obrazovnim ustanovama zbog povećanja cijena energenata.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije sjednici je nazočio zamjenik župana Joško Cebalo.

GALA HOME 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije