Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

300 GODINA ŽUPE SV. ILIJE

Održana Večer Služavki Maloga Isusa u samostanu Svete obitelji

Objavljeno prije

Danas, petoga dana devetnice u 18 sati svetu misu u crkvi sv. Frane na Kladi predslavio je don Mato Brečić nakon čega je uslijedila Večer Služavki Maloga Isusa u samostanu Svete obitelji.

U kapeli Časnih sestara u samostanu Svete obitelji predstavljena je povijest i uloga sestara u Župi sv. Ilije. Kroz povijest nas je vodila sestra Maneta Mijoč dok su glazbene točke otpjevale sestre pod vodstvom sestre Dulceline Plavša.

Sestre su u župi sv. Ilije prisutne od 1912. godine kada je 1. svibnja 1912. blagoslovom nadbiskupa Stadlera u pratnji kanonika Tome Igrca, upravitelja družbe, iz Sarajeva u Metković došlo pet sestara: s. Krescencija Zwiefelhofer, s. Koncepta Andrysžak, s. Skolastika Dodić, s. Devota Mamić i kandidatica Lucija Živković.

Sestre su u Metkoviću odmah otvorile dječje zabavište, preuzele sviranje u crkvi sv. Ilije, uređenje crkve i crkvenog rublja, poučavale djevojke u ručnom radu, a kasnije otvorile i domaćinsku školu. Nadbiskup Stadler im je kupio i glasovir da na njemu mogu djeci davati poduke iz sviranja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

DRAGO | DEJO | MARIJO

Padrino bar otvara sezonu ljetnih partija

Objavljeno prije

Padrino bar otvara sezonu ljetnih partija i za večeras najavljuje urnebesni provod uz harmoniku, dva virtuoza i ‘tigrom’ na bubnjevima. Riječ je boemskom trojcu Dragi, Deji i Mariju koji svojim repertoarom pogađaju ‘u dušu’.

Cijene nisu inflacijske, nego promotivne i zabava je zagarantirana. Bez prevelike gužve i gaženja, lijepo rashlađeno i klimatzirano, točno za opustiti se, ističu iz Padrino bara.

Rezervacije u DM a prvih 5 rezervacija ostvaruje pravo na bocu po 50% nižoj cijeni (do 23:00).

Na Instagram profilu Padrino bar tagirajte ekipu s kojom dolazite, a najsretniji dobiva bocu ‘s kuće’.

Vidimo se u Padrino baru!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije