Ostanimo u kontaktu

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Održana radionica ‘Kako prepoznati zlostavljano i zanemarivano dijete’

Objavljeno prije

Danas je u Gradskoj knjižnici Metković održana radionica Kako prepoznati zlostavljano i zanemarivano dijete.

Voditeljice radionica su bile Sonja Barač, dr. med. spec. obit. med., Dijana Ramić Severinac, dr. med. spec. obit. med. i Sandra Bočkaj, dr. med.

Za razgovor smo zamolili dr. Dijanu Ramić Severinac koja se najprije zahvalila doktorici Sonji Barač koja je pokazala entuzijazam za obradu teme Kako prepoznati zlostavljano i zanemareno dijete u ordinaciji obiteljskog liječnika. Objasnila nam je kako su počeli prije nekih par mjeseci s tom temom na 10. Kongresu KoHOM-a koji je održan u Solarisu u svibnju.

O razlogu održavanja radionice dr. Ramić Severinac nam kaže: ‘Sve manje je pedijatara, a sve više djece dolazi od najranije dobi u ordinacije obiteljske medicine i to je jedna tema o kojoj mi svi volimo šutjeti, glumiti da nismo vidjeli ili znali, a posljedice zanemarivanja i zlostavljanja djece su jako teške i ostaju kroz cijeli život. Zato bi htjeli potaknuti naše kolege liječnike kako da to što ranije prepoznaju, kako postupiti sa samim djetetom, s njegovom obitelji, kako zakonski postupiti s obzirom da imamo nekoliko zakona koji nas obvezuju, a kolege nisu s tim upoznate i mislim da se sve više i kroz škole u različitim radionicama radi na temama bullyinga, cyberbullyinga i ostalim novim metodama za zlostavljanje same djece.’

Dr. Sandra Bočkaj je prije održavanja radionica napravila iscrpnu anketu koju je ispunilo 235 liječnika, a na osnovu koje se uvijedjelo da je potreba za ovakvim radionicama zaista stvarna i da je važno liječnike educirati o ovoj temi.

Na radionici su, između ostalih, sudjelovali: Zlatko Bubalo (načelnik MUP-a Metković), Josip Bjeliš (Služba za maloljetničku delikvenciju i obradu kriminaliteta), Matilda Kojundžić (suradnica Zavoda za javno zdravstvo), Matija Ćale Mratović (doktorica školske medicine) i Vatroslav Vugdelija (ravnatelj Centra za socijalnu skrb Metković).

VATROGASNA ZAJEDNICA GRADA METKOVIĆA

Održana redovna Skupština, sva izvješća jednoglasno usvojena

Objavljeno prije

Večeras je u prostorijama DVD-a Metković održana redovna Skupština Vatrogasne zajednice Grada Metkovića.

Na Skupštini je predsjednik Vatrogasne zajednice Dalibor Milan iznio izvješća o radu Zajednice za 2019. godinu, o financijskom poslovanju Zajednice, izvješće Nadzornog odbora Zajednice za 2019. godinu, predstavljen je program rada Zajednice za 2020. godinu te su sve točke jednoglasno usvojene.

Gosp. Toma Ramić je potvrđen za člana zapovjedništva DVD Vid i člana Skupštine Vatrogasne zajednice te je gosp. Josip Obradović uključen u rad Skupštine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije