Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ

Održana prva ”Večer matematike”

Objavljeno prije

Večer matematike 2015 SŠ Metković

Večer matematike“, manifestacija koja se na državnoj razini održava po treći put, po prvi put održana je u Srednjoj školi Metković u petak, 4. prosinca. „Večer matematike“ je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Tako se ovoga petka u Srednjoj školi moglo sudjelovati u raznim radionicama: modeli tijela, simulacija banke, šivanje i matematika, predavanje „Poznati matematičari“, optičke iluzije, logičke igre te najzanimljivije i najposjećenije od svega „Matematički kviz“. Organizator i idejni začetnik matematičkih večeri je Hrvatsko matematičko društvo, a za uspješnu provedbu u našoj Srednjoj školi zaslužni su profesori matematike uz pomoć nekih kolega profesora ostalih predmeta. Učenici koji su pokazali zavidno znanje zaslužili su i nagrade, koje su profesori matematike pripremili uz pomoć sponzora. Izvrstan odaziv učenika jamstvo je za kontinuitet ove manifestacije u Srednjoj školi Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije