Ostanimo u kontaktu

UDRUGA BIOM

Održana kreativna radionica ‘Vodomar mali tirkizni ribar’ u Prirodoslovnom muzeju

Objavljeno prije

U subotu, 4. svibnja održana je prezentacija i kreativna radionica „Vodomar mali tirkizni ribar“ koje je organizirala Udruga Biom u suradnji s Prirodoslovnim muzejom u Metkoviću te je namijenjena djeci od 3. do 6. razreda.

Cilj predavanja je bio podrobnije upoznati djecu s vodomarom, koji je zanimljiva i atraktivna vrsta ptice, a može ga se opaziti tijekom cijele godine na području delte Neretve. Tijekom prezentacije, djeci je predstavljeno kako je priroda itekako živa i zimi te da se i tada ima što vidjeti, ali i zaštititi. Po završetku prezentacije, održala će se i kreativna radionica, na kojoj su djeca izrađivala trodimenzionalne modele vodomara.

Voditelj prezentacije i kreativne radionice bio je Željko Ćurković, mag. ing. agr., stručni suradnik ekolog u Biomu.

O Biomu
Udruga Biom organizacija je civilnog društva koja se bavi zaštitom prirode. Član je najveće svjetske mreže za zaštitu ptica i prirode, BirdLife International. Udruga Biom provodi projekt „Jadranski preletnički put 4“, koji je fokusiran na zaštitu bitnih odmorišta, zimovališta i gnjezdilišta za ptice selice u Hrvatskoj – što je upravo delta Neretve. Projekt financiraju zaklade EuroNatur i MAVA. U sklopu projekta održavaju se edukacijske aktivnosti organizacijom javnih predavanja, radionica i treninga promatranja ptica. Više informacija na biom.hr.

LOKALNI IZBORI 2021.

Odaziv birača u Metkoviću do 16,30 sati 41,82 posto

Objavljeno prije

Odaziv birača na 16 biračkih mjesta u Metkoviću do 16,30 sati iznosi 41,82 posto, dok je na nivou Dubrovačko-neretvanske županije nešto veći te iznosi 43,21 posto.

Podsjetimo, izlaznost do 11,30 sati u Metkoviću je bila 18,21 posto dok je na nivou županije iznosila 18,95 posto.

Donosimo detaljan prikaz izlaznosti po biračkim mjestima

Lokalni izbori 2021, Izlaznost do 16,30 sati

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije