Ostanimo u kontaktu

METKOVIĆ

Održana izvještajna skupština Županijskog odbora HSU-a Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Redovna izvještajna skupština Županijskog odbora Hrvatske stranke umirovljenika održana je jučer u Metkoviću po prvi put od njenog osnivanja 1996. godine.

Skupštini su nazočili delegati svih devet županijskih organizacija HSU-a, kao i predsjednik Silvano Hrelja. Radna i financijska izvješća koja je podnio predsjednik ŽO Cvijeto Cvjetković nakon kratkih rasprava jednoglasno su usvojena. Na kraju Skupštine delegatima su se obratili potpredsjednik HSU-a general Veselko Gabričević i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika i saborski zastupnik Silvano Hrelja.

Poseban naglasak je bio na inicijativama protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja i za povećanje cenzusa za dopunsko osiguranje za samca s 1939 kn na 2340 kn, a za člana kućanstva s 1516 na 1830 kn te njihovo usklađivanje svake godine s rastom plaća. Navedeni cenzusi se nisu mijenjali 15 godina i u tom vremenu je oko 250 tisuća umirovljenika izgubilo pravo na besplatno zdravstveno osiguranje na način da bi i povećanjem mirovine za npr. 30 kn kada bi prešli navedene cenzuse bili primorani plaćati dopunsko 70 kn.

Trenutno HSU u cijeloj Hrvatskoj do 15. prosinca skuplja potpise u svezi dopunskog zdravstvenog osiguranja. Također je bilo riječi o nasljeđivanju dijela mirovine preminuloga bračnog druga, kao nužna potreba jer nakon smrti jednog bračnog druga, troškovi života za drugoga se minimalno smanjuju, dok se primanja prepolove.

NAKON UTAKMICA NA KVIZ

Večeras zaigrajte peti Zimski Delta kviz u opuzenskom motelu Delta

Objavljeno prije

Večeras, nakon prijenosa uzbudljivih utakmica, u motelu Delta zaigrajte peti Zimski Delta kviz.
Danas je izuzetno sportski dan, jer i vaterpolisti i rukometaši igraju polufinale Europskog prvenstva. Duvnjak i društvo najprije će odmjeriti snage protiv Norvežana u 18 sati u Stockholmu, dok će naši vaterpolisti protiv Španjolske u 19:00 loviti finale ovog natjecanja.
Sve ovo možete gledati u opuzenskom Motelu Delta, a nakon sporta slijedi kvizaška poslastica, jer će se na istom mjestu održati peti po redu Zimski Delta kviz, na kojem vas očekuju nadasve zanimljiva pitanja i obilje dobre glazbe.
Svi ste pozvani, ekipe mogu imati do pet igrača, a sve informacije se mogu dobiti na broj 095/9073586.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije