Ostanimo u kontaktu

METKOVIĆ

Održana izvještajna skupština Županijskog odbora HSU-a Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Redovna izvještajna skupština Županijskog odbora Hrvatske stranke umirovljenika održana je jučer u Metkoviću po prvi put od njenog osnivanja 1996. godine.

Skupštini su nazočili delegati svih devet županijskih organizacija HSU-a, kao i predsjednik Silvano Hrelja. Radna i financijska izvješća koja je podnio predsjednik ŽO Cvijeto Cvjetković nakon kratkih rasprava jednoglasno su usvojena. Na kraju Skupštine delegatima su se obratili potpredsjednik HSU-a general Veselko Gabričević i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika i saborski zastupnik Silvano Hrelja.

Poseban naglasak je bio na inicijativama protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja i za povećanje cenzusa za dopunsko osiguranje za samca s 1939 kn na 2340 kn, a za člana kućanstva s 1516 na 1830 kn te njihovo usklađivanje svake godine s rastom plaća. Navedeni cenzusi se nisu mijenjali 15 godina i u tom vremenu je oko 250 tisuća umirovljenika izgubilo pravo na besplatno zdravstveno osiguranje na način da bi i povećanjem mirovine za npr. 30 kn kada bi prešli navedene cenzuse bili primorani plaćati dopunsko 70 kn.

Trenutno HSU u cijeloj Hrvatskoj do 15. prosinca skuplja potpise u svezi dopunskog zdravstvenog osiguranja. Također je bilo riječi o nasljeđivanju dijela mirovine preminuloga bračnog druga, kao nužna potreba jer nakon smrti jednog bračnog druga, troškovi života za drugoga se minimalno smanjuju, dok se primanja prepolove.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Vodite računa o sebi, svojim bližnjima i široj zajednici #OSTANITEDOMA

Objavljeno prije

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zahvaljuje svim građanima koji poštuju odluke Stožera civilne zaštite RH i preporuke epidemiologa i liječnika do ostanu kod kuće.

Unatoč tome što bi svatko od nas ove sunčane dane htio provesti u šetnji te uživati u prirodnim ljepotama, ovu su subotu ulice, trgovi, parkovi, šetnice diljem naše Županije bili prazni.  I HVALA VAM NA TOME!

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zahvaljuje svima koji su poslušali upute Stožera civilne zaštite i ostali kod kuće. Svjesni smo da biste ove lijepe dane najradije proveli u prirodi, družeći se s prijateljima i obitelji, no bit će vremena i za to. Sada je ipak važnije da svi slušamo upute stručnjaka jer ćemo samo tako spriječiti širenje virusa Covid-19.

Policijski službenici obilazili su danas sva javna mjesta na kojima bi se građani mogli okupljati te su provjeravali da li svi poštuju Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, a s tim aktivnostima će nastaviti.
Pozivamo sve građane da i današnju nedjelju provedu kod kuće, a one koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru, da vode računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu.

Zahvaljujemo svim građanima koji poštuju odluke Stožera civilne zaštite RH i preporuke epidemiologa i liječnika.

Vodite računa o sebi, svojim bližnjima i široj zajednici i OSTANITE DOMA!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije