Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

METKOVIĆ

Održana izvještajna skupština Županijskog odbora HSU-a Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Redovna izvještajna skupština Županijskog odbora Hrvatske stranke umirovljenika održana je jučer u Metkoviću po prvi put od njenog osnivanja 1996. godine.

Skupštini su nazočili delegati svih devet županijskih organizacija HSU-a, kao i predsjednik Silvano Hrelja. Radna i financijska izvješća koja je podnio predsjednik ŽO Cvijeto Cvjetković nakon kratkih rasprava jednoglasno su usvojena. Na kraju Skupštine delegatima su se obratili potpredsjednik HSU-a general Veselko Gabričević i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika i saborski zastupnik Silvano Hrelja.

Poseban naglasak je bio na inicijativama protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja i za povećanje cenzusa za dopunsko osiguranje za samca s 1939 kn na 2340 kn, a za člana kućanstva s 1516 na 1830 kn te njihovo usklađivanje svake godine s rastom plaća. Navedeni cenzusi se nisu mijenjali 15 godina i u tom vremenu je oko 250 tisuća umirovljenika izgubilo pravo na besplatno zdravstveno osiguranje na način da bi i povećanjem mirovine za npr. 30 kn kada bi prešli navedene cenzuse bili primorani plaćati dopunsko 70 kn.

Trenutno HSU u cijeloj Hrvatskoj do 15. prosinca skuplja potpise u svezi dopunskog zdravstvenog osiguranja. Također je bilo riječi o nasljeđivanju dijela mirovine preminuloga bračnog druga, kao nužna potreba jer nakon smrti jednog bračnog druga, troškovi života za drugoga se minimalno smanjuju, dok se primanja prepolove.

RADOVI NA VODOOPSKRBNOJ MREŽI

Dio desne strane grada kroz jutro bez vode

Objavljeno prije

Obavještavaju se korisnici vodnih usluga u ulicama: Kneza Trpimira, Mileževac i Jerkovačka, da će u petak, 18.6.2021. od 8:30 do 9:30 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

Iz Gradskog vodovoda korisnike mole za razumijevanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije