Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ŽUPANIJA

Održana izborna Skupština Turističke zajednice Dubrovačko–neretvanske županije

Objavljeno prije

tur-vijece-5

Na jučer održanoj Izbornoj skupštini Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije izabrani su novi članovi Turističkog vijeća te članovi Nadzornog odbora, a predsjednik Izborne skupštine TZ DNŽ župan Nikola Dobroslavić i direktor županijske TZ Vladimir Bakić su se i osvrnuli na turističku sezonu.

Sveznalica 7400xXpx

Prije izbora novog Turističkog vijeća župan Nikola Dobroslavić je članovima iz prethodnog mandata zahvalio na svemu učinjenom, a potom je skupština za osam članova Turističkog vijeća izabrala Draženka Čovića, Mladena Đelduma, Mihajla Grgića, Ivana Karlića, Srđana Krištića, Frana Luetića, Hrvoja Šanju i Điva Tomšića, dok su Stanko Ljubić i Nikolina Farčić članovi koji su izravno delegirani od strane Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore. Romana Antunović i Željko Miletić su izabrani za članove Nadzornog odbora.

U svom obraćanju članovima Skupštine, župan Nikola Dobroslavić je kazao kako ovom sezonom možemo biti zadovoljni jer do kraja godine očekujemo pozitivne rezultate i povećanje u odnosu na prošlu godinu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Moguće da će porast biti nešto manji nego u odnosu na prošlu sezonu, ali tome je razlog naša konkurencija koja je proteklih godina imala određene poteškoće, koje su sad dijelom ili u potpunosti iza njih pa su se ponovno počela buditi nova odredišta na Sredozemlju. Na tržištu se igra ozbiljna utakmica te se moramo ozbiljnije pripremati i odnositi sa konkurentima, moramo biti realni u politici cijena, jer turizam je naša osnovna i najbitnija gospodarska grana – rekao je župan te svima uključenima u turistički sektor zahvalio na velikom doprinosu uspješnosti sezone.

Župan je istaknuo i kako su za turizam u našoj županiji izuzetno važne i investicije, pri čemu je izvanredan primjer projekt proširenja Zračne luke Dubrovnik te dodao kako su nužne i investicije u hotelske kapacitete visokih kategorija te ravnoteža između privatnog i hotelskog smještaja.

– Jedna od naših ključnih inicijativa je i projekt izgradnje višenamjenskog kongresnog centra, za koji smo dali već napraviti dvije studije izvodljivosti i koje pokazuju da njegova izgradnja ima smisao, jer bi pridonio atraktivnosti cijele destinacije, ali radi se o projektu vrijednosti oko 70 milijuna eura te moramo iznaći način financiranja – rekao je župan dodavši kako slijede razgovori s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstvom turizma o mogućnostima financiranja sredstvima iz EU fondova. Uz činjenicu da smo velike razvojne pomake napravili i u ruralnom turizmu optimističan sam za sljedeću sezonu i sve je u našim rukama – zaključio je župan.

Na sjednici je predstavljen i novi promotivni film redatelja Herve Tirmarchea i Spomenke Sarage, u kojem se sprepliću se autentična gastronomija, čarobne plaže otoka, prirodne ljepote, eno-gastronomija, sport i rekreacija, zabava, kulturno-povijesna baština i ostale ponude kojima Dubrovačko-neretvanska obiluje.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Sveznalica 7400xXpx

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije