Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

DANI MANDARINA U OPUZENU

Održana informativno-edukativna panel rasprava na temu ‘Mandarina – agroturistički brend’

Objavljeno prije

U Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu, 15.10. održana je informativno-edukativna panel rasprava na temu „Mandarina-agroturistički brend“. Rasprava je dio događanja u sklopu manifestacije „Dani mandarina“ koju organizira Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu kao dio aktivnosti EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Na panel raspravi su uz predstavnika Zavoda za mediteranske kulture, predstavnice Ministarstva poljoprivrede, te predstavnika Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije, sudjelovali i proizvođači na konvencionalni i ekološki način kao i predstavnici otkupljivača. Nazočili su također i gradonačelnik Opuzena, načelnici općina, djelatnici Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu, predstavnici Regionalne agencije DUNEA, kao i šira zainteresirana javnost.

Sudionici panel rasprave su kroz konstruktivan dijalog iznosili stavove o prednostima i nedostacima proizvodnje na ekološki način, ideje za poboljšanje plasiranja mandarine na tržište, te se raspravljalo o potporama Ministarstva poljoprivrede. Također, sudionicima je predstavljena i tema o bezvirusnim kulturama iz Zavoda za mediteranske kulture, te o proširenju agroturizma u dolini Neretve.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Izjavu smo dobili od Žakline Marević, ispred Povjerenstva za mandarine Dubrovačko–neretvanske županije:

– Poruka današnjeg ‘panela’ je jedna svijetla pogled na budućnost proizvođača u dolini Neretve. Mi kao županija imamo razvijenu poljoprivredu kao drugu gospodarsku djelatnost, odmah iza turizma i drago mi je da je pozitivna poruka poslana iz Srednje poljoprivredne škole u Opuzenu, u kojoj smo na inicijativu ravnateljice Danijele Primorac potpomogli da se uvede i agro-turistički smjer, a sve to vodi našem cilju koji smo postavili prije pet godina, a to je da se u Opuzenu uspostavi dislocirani studij agronomije, – optimistična je Marević.

ADVENT U METKOVIĆU

Dišpet Caffe&Rest poziva na blagdansku čaroliju, u ‘Božićni grad’!

Objavljeno prije

Centar ovog Adventa će zasigurno biti ‘Božićni grad‘, blagdanska čarolija koju je svojim posjetiteljima pripremio Dišpet Caffe & Rest.

Uz provjereno dobar štimung, za koji je ovog Adventa zadužen Zlatko Volarević – Dilajla, te još bolju spizu, pa kuhano vino i kuhani gin, te pokoju fritulicu… te bomba specijalitet ‘Sarma To Go‘, jel da, već vam rastu zazubice a još nismo spomenuli ni kobasice te pregršt zimskih delicija… vrhunski riblji i mesni meni… sve to sa sa zadovoljstvom ovog Adventa najavljuje Dišpet Caffe & Rest u svom ‘Božićnom gradu’.

Božićni grad sa radom starta danas, 4. prosinca, a domaćini pozivaju da nazdravimo uz dobru kapljicu i muziku uživo, da s veseljem zakoračimo u ovo čarobno predbožićno vrijeme.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Rezervirajte na vrijeme svoj, božićni domjenak, il’ organizirajte obiteljska druženja, rođendane, krstitke… za sve informacije na raspolaganju vam je ljubazno osoblje na boj mobitela +385 91 605 49 35. Pretvorimo ovo blagdansko vrijeme u čaroliju ‘Božićnog grada’ u Dišpet Caffe & Rest.

Ovaj vikend smo za Vas pripremili zanimljive menie po promo cijenama..

RIBLJI MENI 120,00 kn

  • Salata od hobotnice
  • Odrezak tune s blitvom
  • Desert
  • Časa vina po izboru 🥂🍷

MESNI MENI 110,00 kn

  • Pršut, sir
  • Punjena vješalica s prilogom
  • Desret
  • Časa vina po izboru 🥂🍷

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije