Ostanimo u kontaktu

ZGRADA POLITIČKIH STRANAKA

Održana 20. Sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića

Objavljeno prije

Danas, 2. kolovoza 2019. godine, s početkom u 17 sati, u Gradskoj vijećnici Zgrade političkih stranaka održana je 20. Sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića. Na dnevnom redu nalazilo se 11 točaka od kojih su sve usvojene.

Dnevni red:

1. Prijedlog I. Izmjena i dopuna Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Metkovića za 2019. godinu.
2. Prijedlog I. Izmjena i dopuna Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Metkovića u 2019. godini.
3. Prijedlog Izmjene i dopuna Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi Grada Metkovića za 2019. godinu.
4. Prijedlog Izmjena i dopuna Programa javnih potreba u kulturi Grada Metkovića za 2019. godinu.
5. Prijedlog Izmjene Programa javnih potreba u sportu Grada Metkovića za 2019. godinu.
6. Prijedlog Izmjene i dopune Programa javnih potreba u predškolskom odgoju Grada Metkovića za 2019. godinu.
7. Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Grada Metkovića za 2019. godinu.
8. Prijedlog Odluke o komunalnim djelatnostima na području Grada Metkovića.
9. Prijedlog Odluke o komunalnom redu.
10. Prijedlog Odluke o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređenje i održavanje poljoprivrednih rudina na području grada Metkovića.
1 1. Prijedlog Odluke o suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt ,,Rekonstrukcija prostorija dječjeg vrtića u objektu Osnovne Škole u Vidu”

Predsjednik GV Grada Metkovića,
Hrvoje Bebić, mag.oec

Voditeljica Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU Sanda Tomić iznijela je izmjene i dopune u prve dvije točke koje su se odnosile na povećanja i smanjenja prihoda za postojeće radove u gradu kao što su, neki od njih, radovi na kružnim tokovima, izgradnja nogostupa, javne rasvjete itd.

Mojimir Vladimir iz Odsjeka za upravno-pravne poslove, društvene djelatnosti i opće poslove iznio je sljedeće 4 točke koje su također većinom glasova usvojene, a u tim točkama su posebno pozdravljena povećanja iznosa u Programima javnih potreba u sportu i predškolskom odgoju.

Točku prijedloga I. Izmjena i dopuna Proračuna Grada Metkovića za 2019. godinu iznijela je voditeljica Odsjeka za proračun, računovodstvo i financije Ivona Bošković te je točka usvojena.

Iduće tri točke je ponovno iznijela gđa Sanda Tomić, a radilo se o Prijedlozima Odluka o komunalnim djelatnostima, o komunalnom redu i o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređenje i održavanje poljoprivrednih rudina na području grada Metkovića. U novoj Odluci o komunalnom redu najveća promjena je promjena u postupanju komunalnih redara koji će na taj način moći vršiti bolji nadzor.

Gradonačelnik Dalibor Milan je iznio 11. i ujedno posljednju točku, a radilo se o Odluci o suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt ‘Rekonstrukcija prostorija dječjeg vrtića u objektu Osnovne škole u Vidu’ zbog prijave na natječaj za Mjeru 3.1.1. ‘Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu’ LAG Neretva.

OBAVIJEST O ZATVARANJU PROMETA

Zbog radova na rekonstrukciji nogostupa za promet se zatvara Ulica Matice hrvatske

Objavljeno prije

Obavještavaju se građani da će od sutra 2. lipnja 2020. godine (utorak) od 7:00 sati pa do završetka radova za promet biti zatvorena Ulica Matice hrvatske zbog radova na rekonstrukciji nogostupa.

Mole se građeni za strpljenje i razumijevanje te da koriste alternativne pravce.

GRAD METKOVIĆ

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije