Ostanimo u kontaktu

OPĆINA ZAŽABLJE

Održana 1. Trupijada Sv. Liberana, upriličen bogat kulturno-glazbeni program

Objavljeno prije

0-02-04-4ef3314a43c4c6a5a7871ae7c24aea227026e9f67165eef74e841b156e9589e7_full

Foto: Facebook

Malo selo Mlinište, u Općini Zažablje, jučer je bilo centar donjoneretvanskoga kraja. Povodom današnje proslave blagdana Sv. Liberana i ujedno Dana Općine Zažablje, održana je 1. Trupijada Sv. Liberana Općine Zažablje. Uslijedila je Svečana sjednica Općine Zažablje te upriličen bogat kulturno-glazbeni program.

Sama ideja došla je od nekolicine entuzijasta, predvođenih novom načelnicom Općine Zažablje, Majom Vrnogom, s ciljem stvaranja jedne nove tradicije po kojoj će ovo malo mjesto postati prepoznatljivo, a ujedno posjetiteljima pokazati svu ljepotu prirode koja ga okružuje. Možemo reći da im je to i uspjelo. Preko tisuću posjetitelja jučer je uživalo u cjelodnevnom programu, kojeg, po riječima načelnice Vrnoge, ne bi stigli organizirati bez nesebične pomoći članova metkovske Sportske udruge Neretva run, kojoj se i ovim putem zahvaljuje na organizaciji 1. Trupijade Sv. Liberana.

Čast prvog mjesta 1. Trupijade Sv. Liberana pripala je ”Krivolovcima”, veslačima Crnog puta, dok je tu titulu u ženskoj konkurenciji ponijela domaća ekipa Mliništa.

Uslijedila je Svečana sjednica Općine Zažablje kojoj su prisustvovali župan Nikola Dobroslavić, njegovi zamjenici Žaklina Marević i Frano Matušić, te gradonačelnici i načelnici neretvanskih gradova i općina, Dalibor Milan, Mišo Krstičević, Ivo Mihaljević i Smiljan Mustapić.

Sve prisutne je prvo pozdravila načelnica Općine Zažablje, Maja Vrnoga. Ukratko je izvijestila o trenutnom stanju u Općini Zažablje, s posebnim naglaskom na projekte, kako prijašnje, tako i one buduće koji kao izazovi stoje pred njom i njenim skromnim timom. Također, prisutne je pozdravio i župan Nikola Dobroslavić. Između ostalog, župan je pohvalio načelnicino dosadašnje zalaganje te obećao punu podršku županije.

Večer je nastavila s kulturno-glazbenim programom, a nastupili su Klapa Stina Ploče, KUD Neum, KUD Aladinići iz Stoca te Pučki pjevači Župe Vidonje.

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije