Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

ODRŽIVO UPRAVLJANJE VODNIM RESURSIMA

Održan stručni trening kontrole gubitaka vode u vodoopskrbnom sustavu

Objavljeno prije

Vodovod - stručni trening

Protekla tri dana, 16. – 18. svibnja 2016. održala se u Metkoviću edukacija (trening) djelatnika Vodovoda i kanalizacije Budva i METKOVIĆ d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda (sveukupno 10 djelatnika) odgovornih za poslove kontrole gubitaka vode u vodoopskrbnom sustavu. Trening je organiziran u sklopu prekograničnog projekta “Održivo upravljanje vodnim resursima” koji financira Europska unija kroz IPA prekogranični program Hrvatska – Crna Gora 2007 – 2013, u iznosu od 387.374,73 eura. Na edukaciji su sudjelovala 4 djelatnika vodovoda Budva i 6 djelatnika vodovoda Metković.

Edukacijom su se obuhvatita teoretska predavanja o metodologiji analize i kontrole gubitaka vode i praktična obuka sa uređajima i opremom za mjerenja, ispitivanja i traženja curenja. Tijekom praktičnog dijela obuke u gradu Metkoviću su se provodila probna ispitivanja i traženja curenja u vodoopskrbnom sustavu.

Cilj provedbe edukacije je unaprijeđenje znanja i sposobnosti djelatnika kako bi sami dalje bili uspješniji u svojim redovnim aktivnostima kontrole gubitaka vode, tj. otkrivanja mjesta curenja u vodoopskrbnom sustavu i posljedično uštedi vode i povećanju učinkovitosti u vodovodnom poduzeću.

Edukacije su bile podijeljene na predavanja koja su održana u Hotelu Narona, dok je terenski dio obuhvatio više lokacija vodovodne mreže koje su obuhvaćene prekograničnim projektom.

Predavač (edukator) bio je gosp. Jurica Kovač dipl.ing.građ. iz firme Aqua libera d.o.o.

Matko Jerković
direktor, Vodovod Metković

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije