Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

GKS METKOVIĆ

Održan regionalni info dan u sklopu projekta dRural

Objavljeno prije

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta u Metkoviću danas, 21. svibnja 2024. održan je regionalni info dan u sklopu provedbe projekta dRural.

Nakon pozdravnoga govora, ukratko o projektu javnosti je rekao viši stručni suradnik u Gradu Metkoviću Niko Bojbaša, a potom su prezentirane i usluge koje su razvijali svi Hrvatski partneri na projektu.

Uslugu “Sustav detektiranja gužvi”, koju je razvijala Dubrovačko – neretvanska županija, predstavila je viša stručna suradnica u Županiji Romana Popović. Uslugu “Holistički sustav rezerviranja zdravstvenih usluga”, koju je razvijao Dom zdravlja Metković, predstavio je ravnatelj Vjekoslav Čuvalo. Uslugu “Prijevoz dobara”, koju je razvijala Tera Tehnopolis d.o.o., predstavljala je online stručna suradnica u Teri Tehnopolis d.o.o., Birgit Boehning. Uslugu “Organizacija transporta ljudi”, koju je razvijao Grad Metković, predstavio je Niko Bojbaša.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Članovi projektnog tima su naglasili kako su sva četiri predstavljena kompleksna servisa dio multi – platforme drural.hr te su sve zainteresirane pozvali da se registriraju na platformu i testiraju njen rad.

Za vrijeme provedbe projekta bili su raspisani javni pozivi za pružatelje jednostavnih i složenih usluga kako bi postavili i implementirali usluge u sklopu platforme drural.hr. Ukupno je uspješno implementirano 19 pružatelja jednostavne usluge koji su za to nagrađeni s 5.000,00 EUR pojedinačno te 4 pružatelja složene usluge koji su nagrađeni s 50.000,00 EUR pojedinačno.

RENT-A-CAR M 740

Sva četiri dobitna pružatelja složene usluge su također predstavili svoje usluge. Reducos software je predstavio svoju uslugu “kratki lanac opskrbe hrane”, CROPT je predstavio svoju uslugu “Praćenje usjeva”, ELMIBIT je predstavio svoju uslugu “eVoćnjak” dok je CUSPIS predstavio svoju uslugu “eNaruči”.

Projekt dRural ima za cilj isporučiti široki spektar usluga, povećati gospodarski rast te poboljšati kvalitetu života stanovnika ruralnih područja. Na projektu sudjeluje 31 partner iz 9 europskih država. Hrvatski partneri na projektu su: Tera Tehnopolis d.o.o., Dubrovačko – neretvanska županija, Dom zdravlja Metković te Grad Metković. Ukupna vrijednost projekta dRural je 15.296.927,50 EUR, dok je vrijeme trajanja projekta 42 mjeseca.

Hrvatski partneri na kraju su zahvalili svima na posjeti i pozvali sve još jednom da se pridruže na platformu drural.hr.

OGRANAK MATICE HRVATSKE METKOVIĆ

U Metkoviću predstavljena knjiga Matka Marušića ‘Priručnik za hrvatsku politiku’

Objavljeno prije

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću u petak je u Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković predstavljena knjiga ‘Priručnik za hrvatsku politiku’ književnika i svjetski poznatog liječnika Matka Marušića. Uz autora, publici se na početku obratila i predsjednica OMH u Metkoviću prof. Zorana Vekić.

Matko Marušić svoj je radni vijek proveo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu kao profesor emeritus, a jedno vrijeme bio je i dekan.

Bavio se istraživanjima u području imunologije tumora, imunogenetike, presađivanja koštane srži, kliničke imunologije, filozofije znanosti, politike uređivanja znanstvenih časopisa i medicinske izobrazbe. Objavio je 200 znanstvenih radova koji su citirani 4200 puta, pa je uvršten među 2 % najboljih znanstvenika u svijetu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

‘Priručnik za hrvatsku politiku’ autorova je najnovija knjiga objavljena 2023. Priručnik sadrži velik broj podataka važnih za hrvatsku povijest, politiku, sociologiju i ekonomiju. Broji 600 stranica s 24 poglavlja raspodijeljena u četiri dijela – ‘Hrvatska politička povijest’, ‘Hrvatski susjedi’, ‘Samostalna Republika Hrvatska’ i ‘Što nam je, dakle činiti?’. Na kraju se nalazi i Kazalo s oko 1000 pojmova podijeljenih na pet djelova.

Knjiga je izašla u izdanju Medicinske naklade.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije