Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

PREVENCIJA

Predavanje i predstava u sklopu projekta ‘Živim život bez nasilja’

Objavljeno prije

DSC_0942

Danas su u Metkoviću nastavljene aktivnosti u sklopu preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ kojeg u Hrvatskoj zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i UNDP, a od ove godine kao ključni partner provodi ga i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.  Radi se o projektu koji je usmjeren na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnji kulture nenasilja kod mlade populacije.

Tijekom prijepodnevnih sati u Osnovnoj školi don Mihovil Pavlinović učenicima sedmih razreda održana je interaktivna radionica o nenasilju i toleranciji koju su proveli Miro Marijanović, policijski službenik PU dubrovačko-neretvanske i Mislav Mandir, predstavnik nevladine organizacije „Status M“. Gdje i kako mogu potražiti pomoć i zaštitu od svih oblika nasilja, važnost izgradnje pozitivnih odnosa s okolinom i komunikacije u odnosima te kultura nenasilja, samo su dio zanimljivih informacija koje su se učenicima uputile tijekom radionice. U radionici su sudjelovali i županijska koordinatorica za školske preventivne programe Marija Mioč te ravnatelj škole gosp. Petar Jakić.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon interaktivne radionice u Gradskom kulturnom središtu Metković upriličen je umjetničko-edukativni program na kojem su uzvanici i školarci mogli pogledati kazališnu predstavu u režiji Zijaha Sokolovića „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ koja je dio projekta THE/ARTO, prvog sustavnog projekta edukacije djece kroz umjetnost u Hrvatskoj. Ovom kazališnom predstavom mladima se kroz umjetnički izražaj pokazalo koji su mitovi o nasilju i kako reći NE nasilju.

Kazališnu predstavu pratilo je dvjestotinjak učenika sedmih razreda sa područja Metkovića, predstavnici školstva, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Metkovića i ostalih relevantnih institucija, načelnik Policijske postaje Metković te djelatnici PU dubrovačko-neretvanske.

GALA HOME 740px

Nastavi čitati

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

GALA HOME 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije