Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
NERA ETWA FEST

PREVENCIJA

Predavanje i predstava u sklopu projekta ‘Živim život bez nasilja’

Objavljeno prije

DSC_0942

Danas su u Metkoviću nastavljene aktivnosti u sklopu preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ kojeg u Hrvatskoj zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i UNDP, a od ove godine kao ključni partner provodi ga i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.  Radi se o projektu koji je usmjeren na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnji kulture nenasilja kod mlade populacije.

Tijekom prijepodnevnih sati u Osnovnoj školi don Mihovil Pavlinović učenicima sedmih razreda održana je interaktivna radionica o nenasilju i toleranciji koju su proveli Miro Marijanović, policijski službenik PU dubrovačko-neretvanske i Mislav Mandir, predstavnik nevladine organizacije „Status M“. Gdje i kako mogu potražiti pomoć i zaštitu od svih oblika nasilja, važnost izgradnje pozitivnih odnosa s okolinom i komunikacije u odnosima te kultura nenasilja, samo su dio zanimljivih informacija koje su se učenicima uputile tijekom radionice. U radionici su sudjelovali i županijska koordinatorica za školske preventivne programe Marija Mioč te ravnatelj škole gosp. Petar Jakić.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Nakon interaktivne radionice u Gradskom kulturnom središtu Metković upriličen je umjetničko-edukativni program na kojem su uzvanici i školarci mogli pogledati kazališnu predstavu u režiji Zijaha Sokolovića „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ koja je dio projekta THE/ARTO, prvog sustavnog projekta edukacije djece kroz umjetnost u Hrvatskoj. Ovom kazališnom predstavom mladima se kroz umjetnički izražaj pokazalo koji su mitovi o nasilju i kako reći NE nasilju.

Kazališnu predstavu pratilo je dvjestotinjak učenika sedmih razreda sa područja Metkovića, predstavnici školstva, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Metkovića i ostalih relevantnih institucija, načelnik Policijske postaje Metković te djelatnici PU dubrovačko-neretvanske.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

RENT-A-CAR M 740

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije