Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

MEĐUNARODNI SAJAM POLJOPRIVREDNIH I RURALNIH PROIZVODA

Održan četvrti po redu ‘EKO RURAL’

Objavljeno prije

4. Eko rural

U organizaciji udruge DOBRA u Metkoviću jučer je održan četvrti po redu Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda. Sajam je započeo nastupom folklornih skupina, a okupio je značajan broj izlagača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Izlagači su izlagali ručne radove, proizvode od drva, suvenire od kamena, nakit, prehrambene i ljekovite proizvode sa obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i zadruga.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Posjetitelji uz izložbeni sajam su imali priliku upoznati se sa ekološkom poljoprivredom, na radionici u sklopu sajma, čija predavanja su održali predstavnici Modro zelene zadruge iz Metkovića, udruge CERURA iz Sinja,  EU Lijepa naša iz Čapljine i udruge DOBRA.

Djeca i mladi posjetitelji mogli su sudjelovali u aktivnostima volonterske akcije KreAKTIVA Volonterskog centra Dobra i aktivnostima udruge Otac Ante Gabrić  koje su se organizirale povodom nacionalne volonterske akcije Hrvatska volonitra. KreAKTIVA je dvodnevna radionica Volonterskog centra Dobra kojoj je svrha bila izrada zaboravljenih društvenih igara s ciljem boravka djece i mladih u prirodi, dok je udruga Otac Ante Gabrić imala radionicu druženja djece, mladih i starijih uz izradu gajtana, veza na čoji i pletenje pletenica.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Tijekom cijelog trajanja sajma izmjenjivali su se nastupi mlade selekcije KUD-a Metković, također se je spremio i Lonac iznenađenja kojeg su pripremili UDRUGA dobra u suradnji s članovima Modro zelene zadruge. Na kraju same manifestacije uručene su zahvalnice sudionicima. Suorganizatori Eko Rural sajma su grad Metković i KUD Metković.

MOST Nikica Hajvaz 740×154
ROKO TOLIĆ 740/300px

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije