Ostanimo u kontaktu

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Odličan rezultat učenica na državnom natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika

Objavljeno prije

Foto: Gimnazija Metković

Foto: Gimnazija Metković

Helena Šimić i Ivana Salacan, učenice II. i III. razreda Gimnazije Metković, boravile su sa svojim mentoricama Lidijom Puljan i Martinom Pačić na XXIII. državnom Natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika koje se održalo u Zadru od 7. do 9. svibnja.

Učenice su postigle izniman rezultat, budući da su ove godine testovi bili ‘teški’, odnosno prvi put opterećeni problemskim zadatcima otvorenog tipa. Helena Šimić osvojila je 5., a Ivana Salacan 12. mjesto.

Naša škola sudjelovala je na svim dosadašnjim državnim natjecanjima, što svjedoči o motiviranosti učenika u svladavanju materinskoga jezika. Zanimljivo, iz cijele Dubrovačko-neretvanske županije nije bila ni jedna osnovna škola, a srednje škole ‘branile’ su učenice Gimnazije Metković i učenik Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pravom javnosti iz Dubrovnika. Čestitamo im!

Gimnazija Metković

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije