Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

IPAK SE VOZI

Od srpnja sezonski vlak Ploče – Sarajevo!

Objavljeno prije

U Zagrebu je održan sastanak generalnog direktora Željeznica FBiH Enisa Džafića i Predsjednika uprave “HŽ putnički prevoz” Željka Ukića na kojem je postignut sporazum o uvođenju sezonskog vlaka na relaciji Sarajevo – Ploče.

Dogovoreno je da će vlak prometovati petkom, subotom i nedjeljom od 01. srpnja pa sve do 11. rujna. O točnom redu vožnje i cijenama javnost će biti blagovremeno obavještena.

“Postigli smo dogovor sa Hrvatskim željeznicama i ponovo, nakon osam i pol godina, uvodimo liniju Sarajevo – Ploče – Sarajevo”, rekao je Džafić.

On dodaje i da će od sada putnici moći uživati u modernim i udobnim Talgo vagonima.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ujedno, zahvalio se kolegama iz Hrvatskih željeznica jer su ovim dogovorom izazvali, zasigurno, radost mnogih putnika, kako iz BiH i Hrvatske, tako i iz cijelog svijeta.

Iz Željeznica FBiH naglašavaju da putnicima nude i niz povlastica – popust od 30 posto kod putovanja u grupi od najmanje šest odraslih putnika.

Istu povlasticu uživaju i studenti, umirovljenici, lica starija od 60 godina života, novinari i ratni vojni invalidi.

Djeca starosne dobi od četiri do 12 godina, slijepa lica i njihovi pratitelji, kao i grupe veće od 30 putnika imaju povlasticu 50 posto. Dok djeca do četiri godine starosti ostvaruju pravo na besplatnu vožnju, navode u Željeznicama Federacije BiH.

EU PROGRAM OBZOR 2020.

Predstavnici Grada Metkovića na sastanku konzorcija projekta dRural

Objavljeno prije

Predstavnici Grada Metkovića sudjelovali su na sastanku konzorcija projekta dRural koji je održan u Zagrebu.

Na sastanku su sudjelovali i ostali hrvatski partneri, uz partnere iz Švedske, odnosno istraživačkog instituta RISE. Tema sastanka je bila analiza dosadašnjih projektnih aktivnosti s naglaskom na razvoj poslovnog modela održivosti same projektne platforme.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije