Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OŠ STJEPANA RADIĆA

Od srijede učenici ponovno u klupama

Od srijede 2. veljače 2022. godine nastava u OŠ Stjepana Radića u školi (model A)

Objavljeno prije

Ravnateljica OŠ Stjepana Radića Božena Nikoletić, prof. donijela je novu Odluku  o izvođenju nastave u Osnovnoj školi Stjepana Radića na temelju Odluke Stožera Civilne zaštite Grada Metkovića od 31. siječnja 2022. godine i suglasnosti Dubrovačko-neretvanske županije kao osnivača, te Uputama HZJZ za sprječavanje i suzbijanje COVID-19 o nastavku održavanja nastave prema modelu A, tj. u Školi od 2. veljače 2022. godine

Tekst Odluke možete pročitati OVDJE.

POVEZIVANJE JUGA HRVATSKE

Pogled iz zraka na novi most i obilaznicu u Stonu

Objavljeno prije

Radovi na posljednjem dijelu projekta cestovnog povezivanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje, stonskoj obilaznici, pred samim su završetkom. Tehnički pregled trebao bi biti kroz travanj nakon čega bi i cijela dionica od Prapratnog do spoja s Jadranskom magistralom u mjestu Doli trebala biti puštena u promet.

Stonski most koji spaja dva tunela Polakovica (1.242 m) i Supava (1.290 m) u završnoj je fazi. Radi se o prilazu Pelješkom mostu, a projekt nije bio nimalo jednostavan. Most dugačak 485 metara dio je preostalih 7,5 kilometara pristupnih cesta.

Sam most ne predstavlja izdvojenu cjelinu i neće se preuzimati zasebno. Izvođač će predati funkcionalne cjeline ceste u okviru jedne od faza, kako je to predviđeno izdavanjem uporabnih dozvola.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Izvedbenu tehničku dokumentaciju i radove oko Stona izveo je grčki Avax, uz pomoć vlastitih resursa i preko svojih podizvođača. Metalnu rasponsku konstrukciju samog Stonskog mosta izvodi Brodosplit.

Na radost tamošnjih mještana i turista, do početka turističke sezone trebala bi u promet biti puštena i posljednja dionica, što će smanjiti gužve u prometu koje su bile učestale u Stonu.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije