Ostanimo u kontaktu

SANJA VULJAN - TITI DESIGN

Od hobija do brenda iz Metkovića

Objavljeno prije

Kada na jednome mjestu skupite mnogo ljubavi, odricanja i posvećenosti, iz sasvim običnog hobija može nastati dobra poslovna priča koja rezultira brendom koji uspješno gradi svoju poziciju na tržištu. Titi je nastao i razvio se u srcu Metkovića i davno prešao granice grada i županije, te sada, uz one iz Hrvatske i BiH, narudžbe dolaze iz cijele Europe, a i šire. Iza brenda Titi krije se inspirativna, zanimljiva priča o kreativnoj mami i njenom dječaku koji je potaknuo stvaranje čudesne bajke gdje dječja mašta postaje stvarnost.

“Maštovite zamisli ubrzo su poprimile oblik i tako je spontano osmišljen brend Titi, čiji proizvodi svojom originalnošću, posebnošću, maštovitošću i multifunkcionalnošću odskaču od svih drugih”, otkriva nam vlasnica i direktorica tvrtke Titi design Sanja Vuljan koja na poseban način ulazi u svijet interijera, pogotovo kada je riječ o dječjim sobicama. Njene maštovite ogradice, dekice, plišanci, jastučići i slinčeki svi od reda unikatni su i u potpunosti prilagođeni željama i potrebama kupaca.

“Najprepoznatljiviji i najtraženiji naš proizvod svakako je patentirana ogradica Gospođa Gusjenica, koja svojim nježnim, mekim, šarenim jastučićima štiti dijete od udaraca u ogradicu, omogućuje nesmetan protok zraka i potiče psihomotorički razvoj djeteta. Ogradica je multifunkcionalna – na trake nožice mogu se prikvačiti dude, zvečke, igračke, a kada dijete poraste, gusjenica služi i kao jastuk, potpora za sjedenje, ležanje na trbuščiću ili igračka mazilica“, kaže nam Sanja Vulin te ističe kako je posebno ponosna jer je patentirana Titi ogradica originalni hrvatski proizvod te je jedinstvena na domaćem i stranom tržištu.

Vrlo popularna su i platnena slova koja su divan poklon, a svi ti radovi zaštićeni su u svim svojim izvedbama pri Državnoj agenciji za intelektualno vlasništvo i nose oznaku handmade/ ručni rad. U njihovu nastajanju iznimno su bila važna iskustva, mišljenja i povratne informacije ponajprije roditelja, ali i djece. Za izradu se koriste vrhunske certificirane tkanine, a osobita pažnja polaže se kvaliteti izrade.

“Najveće nadahnuće nalazimo upravo u dječjoj mašti i kreativnosti koja proizlazi iz igre. Uvijek tražim novi način, nova originalna i jednostavna, multifunkcionalna rješenja. Baš kao što je i dječja mašta nesputana i originalna. Inspiraciju za patentiranu ogradicu Gospođu Gusjenicu našla sam u maloj gusjenici koja se u prirodi skloni u sigurnost lišća ili podnožje stabla i životnim se razvojem pretvori u čarobnog leptira, kao i dijete koje u sigurnosti i intimnosti roditeljskog doma uči, razvija se i raste u svojim potencijalima. Željela sam stvoriti proizvode koji su jednostavni, privlačni, sigurni, funkcionalni te se mogu transformirati i rasti zajedno s djetetom“, rekla nam je Sanja Vuljan koja zbog velike potražnje i interesa svakodnevno radi na proširenju asortimana.

Autor: Ilijana Grgić / privredni.hr
Foto: Titi Design

IZABRANA NOVA UPRAVA ULN

Luka Oršulić novi predsjednik Udruge lađara Neretve

Objavljeno prije

U utorak, 28. siječnja, u Gradskoj vijećnici u Metkoviću održana je izborna skupština Udruge lađara Neretve. na kojoj je nazočilo 14 lađarskih udruga/ekipa s pravom glasa od ukupno njih 19.

Sukladno pristiglim prijavama UO je ustanovio pravovaljanost istih te su na dnevnom redu bile četiri točke, izbor članova uprave ULN. Svi kandidati predstavili su se nazočnim članovima skupštine a kandidat za predsjednika iznio je svoju viziju rada ULN u novom periodu.

Kandidat za predsjednika Luka Oršulić, sukladno Statutu predložio je tajnika (Hrvoja Lazarevića i dva člana UO: Milojka Glasovića i Renata Drljepana koji su se birali u paketu zajedno s njim. Provedenim glasovanjem za novog predsjednika ULN jednoglasno je izabran Luka Oršulić. Za potpredsjednika, kao jedini kandidat izabran je dosadašnji predsjednik Dalibor Obradović s 13 glasova za i jednim nevažećim listićem. Izborom dva preostala člana UO, kao jedini kandidati izabrani su: Ante Ćelić (jednoglasno) i Neno Kovačević (12 glasova ZA). Kao jedini kandidat (od tri mjesta) za člana nadzorno-stegovnog odbora izabran je Božo Zadro sa 14 glasova. Sva glasovanja provedena su tajnim glasanjem. Nova uprava ULN izabrana je na mandat od tri godine.

Ove godine ULN planira nekoliko inozemnih sudjelovanja o čemu je Milojko Glasović upoznao nazočne s odobrenim projektom kojim će se neretvanski lađari predstaviti u Pragu (Češka) od 13. do 16. svibnja sa pet lađa na rijeci Vltavi pozvavši lađare da se prijave za sudjelovanje o čemu će biti više u narednom periodu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije