Ostanimo u kontaktu

POSTAVLJANJE BOŽIĆNOG DRVCA

Od 20 sati uz Trg kralja Tomislava privremena regulacija prometa

Objavljeno prije

Okićen veliki gradski božićni bor

Obavještavaju se svi sudionici u prometu da će u petak, 08. prosinca 2017.,  biti uspostavljena privremena regulacija prometa na državnoj cesti D-9, na dijelu Ulice Stjepana Radića u Metkoviću, zbog postavljanja božićnog drvca na Trgu kralja Tomislava. Promet će se odvijati  naizmjeničnim propuštanjem vozila jednim prometnim trakom. Privremena regulacija prometa započet će u 20.00 sati i trajat će do završetka radova.

Molimo sudionike u prometu za razumijevanje i poštivanje privremene regulacije.

Voditeljica Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje i fondove EU

Marlena Ostojić, dipl. ing.

GKS METKOVIĆ

Održana završna konferencija u sklopu projekta ‘Zaželi i ostvari’

Objavljeno prije

Dana 23.lipnja 2021.godine u prostorijama Gradskog kulturnog središta u Metkoviću, održana je završna konferencija projekta „Zaželi i ostvari“ UP.02.1.1.05.0191.

Nakon uvodnoga pozdravnog govora gradonačelnika Grada Metkovića Dalibora Milana, administrativni dio projekta je predstavio voditelj projekta Niko Bojbaša. Predstojnik Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Dubrovnik Julijo Srgota govorio je o iskustvima s projektima financiranima EU sredstvima, a nazočnima se obratio i načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević.

Na projektu je bilo zaposleno ukupno 36 pripadnica ciljanih skupina s područja Grada Metkovića i Općine Kula Norinska  koje su se u vremenskom razdoblju od 24 mjeseca brinule ukupno o 200 krajnjih korisnika (osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju).

Za vrijeme trajanja projekta održano je ukupno šest partnerskih sastanaka na kojemu je projektni tim izvještavao javnost o projektnim aktivnostima. Među aktivnostima je bio i postupak javne nabave, nakon kojega su krajnjim korisnicima dodijeljene higijenske potrepštine i proizvodi za čišćenje te osposobljavanje za gerontodomaćice tijekom kojega su pripadnice ciljane skupine stekle nova znanja i vještine.

Poseban naglasak je bio na rad u uvjetima pandemije COVID-19 tijekom koje je, unatoč teškim uvjetima za sve, posebno došla do izražaja pomoć i podrška koju ovaj projekt pruža. Kako bi sačuvali živote i zdravlje, kako krajnjih korisnika tako i zaposlenih žena, nabavljena je zaštitna oprema za rad (maske, rukavice, dezificijensi).

Nositelj projekta je Grad Metković, dok su partneri na projektu: Hrvatski Zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Centar za socijalnu skrb Metković, Općina Kula Norinska, Udruga Dobra.

Vrijeme trajanja projekta je 30 mjeseci, dok je ukupna vrijednost projekta 5.329.380,00 kn

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije