Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
NERA ETWA FEST

RAD UDRUGA, VID

Obnoviteljsko-osnivačka skupština Hrvatsko starinarsko športsko kulturno društvo ‘Narona’

Objavljeno prije

HSŠKD Narona Vid

Zbog prilagodbe Zakonu o Udrugama, sedam vidonjskih registriranih udruga i klubova sukladno spomenutom Zakonu spojilo se u jednu udrugu. Još prije godinu dana udruge i društva Domagojevi gusari, Vesela bratstva vidonjskog pučanstva, Udruga Mladih Vid, MNK Vid, KKK Sveti Vid, Domagojevi strijelci i KUD Župa Vid pokrenuli su Koordinaciju s ciljem ne preklapanja djelovanja, ne usitnjavanja aktivnosti kojim se gubila kvaliteta te objedinjavanju projekata. Taj rad je okončan spajanjem društava i klubova u jednu udrugu. Cilj ovog spajanja je ušteda u troškovima „hladnog pogona“ koji su propisani novim Zakonom te povećanjem organizacijskih sposobnosti i samim tim i povećanim angažmanom mladih u svakodnevnom životu ove mjesne i župne zajednice.

Novo osnovano društvo nastalo je na temeljima društva osnovanog prije točno 85 godina i to Starinarskog društva „Narona“ koje je osnovano 11. svibnja 1930.g. na inicijativu tadašnjeg župnika don Serafina Puratića koji je bio i prvi predsjednik društva sa tajnikom Josipom Gluščevićem i članovima Petković Jure pok. Petra, Volarević Ante pok. Ivana i Augustinom Brnasom. Društvu je 7. rujna iste godine potpisalo Pristupnicu 43 člana viđenijih osoba mjesta, župe i grada Metkovića. U vihoru drugog svjetskog rata društvo prestaje sa radom a ponovni pokretači sukladno tadašnjem čl 21. Statuta obnavljaju isto sa preuzimanjem dijela ciljeva djelovanja prilagođenih današnjem vremenu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Obnoviteljskoj Skupštini su nazočili predstavnici i članovi svih spomenutih Udruga i klubova te novopristigli župnik don Ivo Bezina koji je kratkim obraćanjem na početku te molitvom i blagoslovom skupa poželio uspješan rad Skupštine kao i novog društva.

Po proceduri usvojenog dnevnog reda usvojen je Statut društva te izabrana tijela i to: Mijo Miće Volarević predsjednik, Mario Bukovac dopredsjednik, Marko Marušić tajnik, Marija Kešina likvidator, članovi Upravnog odbora koji je po Statutu izvršno tijelo osim predsjednika i dopredsjednika su: Branko Markota, Danijela Vidović, Mirjana Boras, Ivan Marušić, Frane Jurišin i predstavnik malonogometaša koji će svog člana imenovati na svojoj Skupštini.

RENT-A-CAR M 740

Nakon registracije novog društva sva imovina osnivača prelazi u njegovo vlasništvo a dosadašnje udruge i klubovi i dalje gospodare sa svojom „dotom“ samo od sada kao Sekcije društva.

Branko Markota

Udruge Vid

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije