Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
NERA ETWA FEST

NOVI UVJETI ZA PRODAJNE ŠTANDOVE

Obnova 7 kilometara Jadranske magistrale od Rogotina do Opuzena

Objavljeno prije

Foto: rogotin.hr

Foto: rogotin.hr

U cilju poboljšanja sigurnog odvijanja prometa dionicama državnih cesta na području Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatske ceste d.o.o. izradile su projektnu dokumentaciju Glavni-izvedbeni projekt Obnova dionice državne ceste D8 na dionici most Rogotin – Opuzen duljine oko 6,9 kilometara.

Izrađivač projektne dokumentacije je tvrtka Geoproming d.o.o. iz Metkovića, a zbog ovoga je projekta nedavno u Opuzenu održana prezentacija i uvid u projektnu dokumentaciju koju su izradile Hrvatske ceste. Prezentaciji su nazočili član Uprave Hrvatskih cesta Nikša Konjevod, voditelj dubrovačke Ispostave HC Ivica Tutman, načelnik Slivna Smiljan Mustapić, gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević, te predstavnici Grada Ploča.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Zahvat se planira izvesti u postojećem cestovnom pojasu Jadranske magistrale, na cestovnom zemljištu tj. unutar postojeće parcele prometnice. Projekt bi se trebao realizirati kroz plan i radove pojačanog održavanja ceste i njime je predviđena temeljna obnova kolnika i kolničke konstrukcije u postojećoj širini, nova prometna regulacija sa izradom horizontalne i vertikalne signalizacije, dogradnja prometne opreme (ugradnja nove metalne zaštitne ograde), rekonstrukcija postojećih autobusnih ugibališta, obnova, uređenje i dogradnja sustava oborinske odvodnje, korekcija i usklađenje svih elemenata ceste  prema važećim pravilima i propisima.

Budući da je u pojasu dionice značajan broj poljoprivrednih parcela, pojedini stambeni objekti, te se na istoj na cestovnom zemljištu i pojasu ceste odvija prodaja poljoprivrednih proizvoda na za to prometno uređenim ili neuređenim površinama, zbog sigurnog odvijanja prometa cestom projektom je previđeno, također na cestovnom zemljištu, objedinjavanje prilaza formiranjem zajedničkog uzdužnog prilaza sa više prometnih ulaza i izlaza, uređenje raskrižja sa prilazima naselju nižeg prometnog ranga izgradnjom traka za lijevo/desno odvajanje prometa, uređenje više uzdužnih ugibališta dužine po oko 200 m1 uz koje postoji mogućnost uređenja površina za postavljanje prodajnih štandova.

RENT-A-CAR M 740

Po realizaciji projekta, u pojasu ceste biti će moguće uređenje odgovarajućih površina i postavljanje prodajnih štandova, bilo na cestovnom ili privatnom zemljištu, bilo kojem tražitelju, pojedinačnom, skupnom ili jedinicama lokalne samouprave, ukoliko ishodi suglasnost Hrvatskih cesta d.o.o., PJ Split, Tehničke ispostave Dubrovnik kojom će se za pojedinu mikro lokaciju odrediti tehnički i ekonomski uvjeti za postavljanje prodajnih štandova.  Procjena vrijednosti radova je u tijeku, a početak radova očekuje se uskoro.

preneseno s rogotin.hr

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije