Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

IZGRADNJA MGP DOLJANI

Obitelj Josipa Čotića smatra se zakinutim, i odbija iseliti do završetka pravnog procesa

Objavljeno prije

Josip Čotić, izgradnja MGP Doljani

Tragom informacije o početku izgradnje Međunarodnog graničnog prijelaza Doljani počeli smo prikupljati informacije i obišli teren. Želja nam je bila informirati građane o trenutnoj situaciji i eventualnih prometnim poteškoćama koja mogu nastati početkom izvođenja građevinskih radova. Ono što smo zatekli na mjestu gradnje bio je jedan građevinski stroj, pet praznih kuća s kojih građani skidaju što se skinuti može i zapazili smo jednu koja još nije iseljena. U njoj živi Josip Čotić, koji nas je ljubazno ugostio i iskreno ispričao svoju stranu ove potresne priče. Na samom početku, evidentno je da je cijela obitelj Josipa Čotića složna u jednom, a to je da oni nisu željeli, niti žele iseliti, jer pravo vlasništva je nepovrjedivo, a situaciju im je netko drugi nametnuo. Smireno nam je pokušao objasniti razloge zbog kojih nije i ne želi izaći iz svog doma. Pokazao nam je hrpu rješenja, žalbi koje su u tijeku, pričao nam je o obiteljskim odnosima, o novcima koje je dobio od majke, koja je pristala na ponuđene uvjete. Ono što njega posebno muči je činjenica da nije bio pozvan kao stranka u postupku nego je doveden pred gotov čin. Prenosimo integralnu izjavu gospodina Josipa Čotića:

– Mi smo obična hrvatska katolička obitelj koja ljubi svoj dom. Postoje tradicionalne vrijednosti u životu koje nisu na prodaju, a to su obitelj i dom i po Ustavu RH dom je nepovrediv. Od samog početka smo protiv rušenja naše kuće, što znaju sve hrvatske institucije kojima smo se obraćali, ali nitko da čuje glas malog čovjeka. Bio sam totalno izopćen iz postupka izvlaštenja kada je doneseno konačno rješenje, gđa iz Ureda državne uprave me je tek onda stavila kao stranku u postupku. Čemu takav način? Nagodba se nije smjela potpisati bez mene, jer sam ja od malih nogu sa ocem radio za svoje Sveto ognjište, tj. dom. Sestra Ineska Ćelić je vršila pritisak na moju majku, po njenome nagovoru ukinula mi je punomoć koju mi je majka dala, samo da može riješiti svoje stambeno pitanje, a za brata i njegovu obitelj nije je bilo briga. Izjavila je u novinama kako je ne zanima novac, a uzela je majku i novac od moje kuće. Oblatila je mene i moju obitelj i lažno me prijavila policiji. Valjda će konačno izići prava istina na vidjelo. Svojim ostankom u domu dobivamo  sve, a izlaskom, gubimo sve “ – rekao nam je Josip Čotić.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Za vrijeme intervjua, supruga Ivanka upravo se spremala praviti kolače, jer je Josipu jučer bio 50. rođendan. Mi mu želim da idući dočeka zadovoljan.

Josip Čotić, izgradnja MGP Doljani

Sveznalica 7400xXpx

Svjesni smo višeg držanog interesa i važnosti granice, pogotovo ovih dana izbjegličke krize. Hrvatska je preuzela obveze ulaskom u EU, slijedi ulazak u Schengen, a do tada treba ubrzano raditi na izgradnji graničnih prijelaza. Evidentno je da Čotići nisu zadovoljni trenutnim statusom i da su poduzeli određene pravne postupke koji su u tijeku. Željeli bi da ova priča završi na obostranu korist, bez incidenata i bilo kakve primjene sile ili prisile.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije