Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PREVENTIVNE MJERE

Obavijest za proizvođače agruma

Objavljeno prije

Neretvanska mandarina

Nakon obavljene rezidbe, a prije kretanja vegetacije, uputno je provesti preventivnu mjeru zaštite nasada mandarina od bakterijskih i gljivičnih oboljenja.

Za tu namjenu u RH registrirani su pripravci naosnovi bakratrgovačkog naziva: Neoram WG, Nordox 75 WG, Champion, Bordoška juha Caffaro 20WP Cuprocaffaro 50 WP. Radi suzbijanja prezimljujućih oblika štitastih uši, lisnih uši i grinja bakrenom pripravku moguće je dodati mineralno ulje trgovačkog naziva: Bijelo ulje ili Mineralno svijetlo ulje. Tretiranje obaviti po mirnom vremenu sukladno uputama na etiketi sredstva za zaštitu bilja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb. Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH. Sukladno Zakonu o održivoj uporabi pesticida NN 14/14 svako tretiranje evidentirati, a ambalažu zbrinuti na propisan način!

Ivana Tomac Talajić, dipl. ingr. agr.
Savjetodavna služba

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije