Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NOVI HRVATSKI PROIZVOĐAČ

Tražite kvalitetnu i trendy obuću, Kalliopi je pravo rješenje

Objavljeno prije

Kroz program „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza l“ Održivo društvo (ODP) iz Gračaca provodi projekt pod nazivom „Održivim društvom do unapređenja i razvoja zajednice“ u sklopu kojeg ODP počinje poslovati prema načelima društvenog poduzetništva. Kao odgovor na probleme u zajednici: nezaposlenost, neravnomjeran razvoj, socijalna isključenost, siromaštvo i dr., ODP osnovalo je svoj brand „Kalliopi“.

Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnom, a ujedno i trendy obućom, tada je Kalliopi pravo rješenje. Ovaj novi hrvatski proizvođač pokrenuo je proizvodnju u Lici (Općina Gračac) te radi na zaposlenju što većeg broja stanovnika zajednice iz koje stanovništvo već dugi niz godina masovno iseljava. Kalliopi tim započeo je na ljeto 2020. (sami početak pojave korone u RH) osmišljavati nove modele, izrađivati kvalitetnu obuću i brojati niz zadovoljnih kupaca.

Proizvodi koje nude:

Sveznalica 7400xXpx
 • Ljetnu obuću
 • Poslovne cipele
 • Vunene papuče za zimu
 • Radnu obuću za ustanove
 • Kućne papuče
 • Suvenire

Prednosti njihovih proizvoda:

 • Prirodna koža
 • Dugotrajnost i izdržljivost obuće
 • Samostalan odabir boje/uzorka kože
 • Mogućnost povišenja potplata
 • Odabir boje potplata/đona
 • Kvalitetni izdržljivi materijali
 • Veličine 34-48
 • Uložak od memorijske pjene
 • Protuklizni potplat
 • Ručno rađena obuća
 • Pristupačne cijene

Održivo društvo d.o.o. osnovala je Udruga Prospero i ista je jedini vlasnik poduzeća. Direktorica Slavica Miličić je ujedno i predsjednica udruge Prospero, a poduzeće je osnovano 2018. god.

Kalliopi naziv smislili su kao naziv samog brenda poduzeća te logotip izradili s naglaskom na planinu Velebit koja na neki način simbolizira Gračac pa tako logotip podsjeća na planine.

Vezano uz obuću, ručno proizvode, uz pomoć nekoliko strojeva, ljetnu obuću, poslovne cipele, kućne papuče (kožne i vunene), radno-zaštitnu obuću za ustanove kao što su dječji vrtići, bolnice, starački domovi i sl.

Slike obuće na web-u objavljuju da budu što sličnije onome što kupac na kraju i dobije, bez pretjeranog uljepšavanja fotografija i naravno bitno je da svaki kupac bude zadovoljan onim što je kupio.

Rade na tome da imaju što veću prodaju kako bi zaposlili što veći broj mještana Gračaca, koji u tom mjestu nemaju velike mogućnosti zaposlenja zbog manjka ponude poslova.

Proizvodi se mogu pogledati na web stranici s aktivnim web shop-om: kalliopi-od.hr, Instagramu i Facebook-u.

Kroz ovaj projekt potiče se „društveno poduzetništvo“ što označava poslovanje poduzeća po principima društvenog poduzetništva, odnosno naglasak je na ulaganju u zajednicu, dakle oni nisu privatno poduzeće, već društveno. Na taj način su počeli poslovati od srpnja 2021. godine te će s takvim poslovanjem poduzeće krajem svake godine ulagati u zajednicu (područje Gračaca i okolnih naselja) 75% svog ostvarenog profita što može ostvariti na razne načine, kroz npr. ulaganja u edukacije, obrazovanje, kulturu ljudi, pomoć starijima i nemoćnima, uređenje igrališta za djecu, pomoć siromašnima… u globalu, sve ono što je potrebno njihovoj zajednici.

O PROJEKTU

Naziv projekta: Održivim društvom do unapređenja i razvoja zajednice
Vrijednost projekta: 993.000,00 HRK (sufinancirano iz proračuna Europske Unije (ESF) u iznosu od 844.000,00 HRK i iz državnog proračuna u iznosu od 149.000,00 HRK)
Adresa: Hrvatskog proljeća 1, 23440 Gračac

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Održivog društva d.o.o.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić na konferenciji ‘Promocija Europskog socijalnog fonda plus’

Objavljeno prije

Na konferenciji „Promocija Europskog socijalnog fonda plus“ koju su otvorili župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš predstavljene su mogućnosti iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) koje su na raspolaganju Republici Hrvatskoj u novom proračunskom razdoblju EU. ESF+ glavni je instrument Europske unije za ulaganje u četiri ključna područja: ulaganje u zapošljavanje i povećanje razine vještina, socijalna politika, obrazovanje i cjeloživotno učenje te ulaganje u zdravstvenu i dugotrajnu skrb.

Župan Dobroslavić zahvalio je Vladi RH na dosadašnjoj podršci u razmjeni informacija u provedbi projekata podržanih EU sredstvima na području Dubrovačko-neretvanske županije. Izrazio je zadovoljstvo posebnim naglaskom stavljenim na strukovno obrazovanje, što je naša županija prepoznala kroz provedbu projekta Turističko ugostiteljske škole Dubrovnik, „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik”, ukupne je vrijednosti preko 10 milijuna eura. Također, kroz novi program naglasak je stavljen na socijalnu zaštitu te kvalitetne i dostupne socijalne i zdravstvene usluge poput primjera projekta „Josipov dom“ (centar za pomoć žrtvama nasilja), sigurne kuće za žene žrtve nasilja. Župan je pritom spomenuo i niz projekata „Unapređenja usluga u predškolskim ustanovama“ te dugogodišnji projekt „Pomoćnika u nastavi“. Naglasio je važnost uloge Regionalne agencije DUNEA u provedbi navedenih programa kroz pružanje tehničke pomoći u pripremi i prijavi istih. „Mi ćemo kao i dosada pratiti natječaje i prijavljivati se na javne pozive i vjerujemo da će provedba ESF+ programa doprinijeti uravnoteženom regionalnom razvoju“ zaključio je izlaganje župan župan Dobroslavić.

Državni tajnik Ivan Vidiš podsjetio je kako je Hrvatska u posljednjoj godini korištenja sredstava iz ESF-a za razdoblje 2014.-2020., kojima je glavni cilj bio stabilizacija tržišta rada te da su na redu prvi javni pozivi i korištenje sredstava iz novog ESF+ fonda. Za sljedeće programsko razdoblje najavio je tri programska cilja za iskorištavanje sredstava iz ESF+, prvi od kojih je dostizanje stope zaposlenosti od 75 posto, drugi je uključivanje 55 posto odraslog stanovništva u proces cjeloživotnog obrazovanja dok je treći smanjenje za više od 300 tisuća građana koji su u riziku od siromaštva, a što će se odraditi u suradnji s drugim mjerama i fondovima.

Sveznalica 7400xXpx

Uz ostale govornike na konferenciji je sudjelovao i zamjenik voditelja jedinice ESF fonda iz Europske komisije Michael Morass, nadležne za Njemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku. Republici Hrvatskoj će u novom sedmogodišnjem razdoblju biti na raspolaganju 2,27 milijardi eura iz Europskog socijalnog fonda plus za ciljeve podizanja zaposlenosti, cjeloživotnog obrazovanja i smanjenja rizika od siromaštva.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije