Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ZBOG ČEGA PROPADA HŽ CARGO PLOČE?

Nova tvrtka organizira prijevoz goriva iz Ploča u BiH, a HŽ CARGO se gasi!

Objavljeno prije

Foto Ilustracija

Rogotinski portal (hvala mu) objavio je da je transport cisterni s gorivima iz Luke Ploče prema BiH preuzela tvrtka Enna-trans umjesto HŽ CARGO Ploče, te da je uprava HŽ CARGO  zatvorila jedinicu „Regionalno područje HŽ CARGO Jug-Ploče“.

To je obrazloženo promjenama na željezničkom tržištu usluga i većim troškovima , ali i gubitkom čak 60 posto roba u prijevozu.

Ističe se da je 2016.godine pretovareno 1,9 milijuna tona robe za   BiH  uz ostvareni prihod od 4,5 milijuna eura, te da je 2018., pretovar bio manji za 85 posto, a promet i prihodi su zbog stečaja Aluminija Mostar značajno smanjeni sljedeće godine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Radnici HŽ CARGO Ploče nisu zadovoljni radom odgovornih u HŽ CARGO prodaji i pitaju se kako su i zašto izgubljeni brojni poslovi u prijevozu tereta iako je tvrtka imala vlastite lokomotive i vagone. Unatoč svemu, konkurencija je dobivala poslove unatoč činjenici da je unajmljivala lokomotive i vagone .

Čini se da je riječ o novom slučaju u hrvatskim gospodarskim okvirima, ali bi netko trebao odgovoriti kako to da nova prijevoznička tvrtka uz unajmljene lokomotive i vagone može preuzeti obvezu prijevoza roba iz Luke Ploče i pri tome ostvarivati profit, a HŽ CARGO koji je posjedovao i lokomotive i vagone i stručne radnike (među kojima su i brojni branitelji) odlazi u povijest ?

GRADSKI PARK

Započeli Dani Neretvanske kneževine

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića u Gradskome parku u četvrtak je započela manifestacija Dani Neretvanske kneževine, koja traje do subote, 13. kolovoza.

U današnjem dijelu programa na rasporedu je bila srednjovjekovna predstava, kuhala se srednjovjekovna hrana, a najmlađi su se okušali u streličarstvu. Osim druženja s vitezovima, publika je s njima odmjerila snage i u vuči konopa, a za kraj je održana i bitka vitezova. U programu su sudjelovali Vitezovi hercega Stjepana Kosače (Stolac, BiH) te Gradska straža Šibenik.

Manifestacija se nastavlja i sutra. Metkovsko amatersko kazalište će na Neretvi i prostoru Velike rive izvesti uprizorenje „O Metkoviću prvi put“ – Dekonstrukcija: Prema tužbi carinika Stanka Sladinovića, zabilježeno u knjizi tužbi izvani dana 30. siječnja 1422., Državni  arhiv u Dubrovniku. Scenarij i režiju potpisuje Radovan Marčić, a sudjeluju još članovi KUD-a Metković te UL Veterani IV. gardijske brigade DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U sklopu manifestacije, a povodom 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, U Gradskome parku postavljena je i izložba ‘CORONA (lat. corona: vijenac, kruna) u povijesti Metkovića”. Kroz ovu izložbu postavljenu u Gradskom parku možete saznati nešto o prošlosti Metkovića, fotografirati se kao jedan od vladara i ponijeti fotosuvenir.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije