Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ZBOG ČEGA PROPADA HŽ CARGO PLOČE?

Nova tvrtka organizira prijevoz goriva iz Ploča u BiH, a HŽ CARGO se gasi!

Objavljeno prije

Foto Ilustracija

Rogotinski portal (hvala mu) objavio je da je transport cisterni s gorivima iz Luke Ploče prema BiH preuzela tvrtka Enna-trans umjesto HŽ CARGO Ploče, te da je uprava HŽ CARGO  zatvorila jedinicu „Regionalno područje HŽ CARGO Jug-Ploče“.

To je obrazloženo promjenama na željezničkom tržištu usluga i većim troškovima , ali i gubitkom čak 60 posto roba u prijevozu.

Ističe se da je 2016.godine pretovareno 1,9 milijuna tona robe za   BiH  uz ostvareni prihod od 4,5 milijuna eura, te da je 2018., pretovar bio manji za 85 posto, a promet i prihodi su zbog stečaja Aluminija Mostar značajno smanjeni sljedeće godine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Radnici HŽ CARGO Ploče nisu zadovoljni radom odgovornih u HŽ CARGO prodaji i pitaju se kako su i zašto izgubljeni brojni poslovi u prijevozu tereta iako je tvrtka imala vlastite lokomotive i vagone. Unatoč svemu, konkurencija je dobivala poslove unatoč činjenici da je unajmljivala lokomotive i vagone .

Čini se da je riječ o novom slučaju u hrvatskim gospodarskim okvirima, ali bi netko trebao odgovoriti kako to da nova prijevoznička tvrtka uz unajmljene lokomotive i vagone može preuzeti obvezu prijevoza roba iz Luke Ploče i pri tome ostvarivati profit, a HŽ CARGO koji je posjedovao i lokomotive i vagone i stručne radnike (među kojima su i brojni branitelji) odlazi u povijest ?

AGLOMERACIJA GRADA METKOVIĆ

Počinju radovi u Ulici Svetog Franje Asiškog

Objavljeno prije

Obavještavaju se građani da započinju radovi u Ulici Svetog Franje Asiškog, koji su sastavni dio projekta Aglomeracija Metković.

Radovi će se započeti u nedjelju, 29.01.2023. a za vrijeme izvođenja radova promet navedenom dionicom će biti otežan.

Molimo građane da koriste alternativne pravce kretanja preko Ulice Ljudevita Gaja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Navedeni radovi će trajati 1 dan.

– Zahvaljujemo Vam na do sada iskazanoj podršci, te molimo za strpljenje tijekom odvijanja svih aktivnosti na projektu Aglomeracije Metković, – stoji u priopćenju izvođača radova, tvrtke COMSA.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije