Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

NOĆ MUZEJA 2016

Bogat program za sve uzraste pripremili muzeji grada Metkovića

Objavljeno prije

NOĆ MUZEJA 2016 U METKOVIĆU

Već tradicionalno, jedanaestu godinu za redom u Hrvatskoj se u preko 250 institucija održava manifestacija Noć muzeja. Tema ovogodišnje Noći je Utemeljitelj i reformator – Josip Juraj Strossmayer. Metkovci i njihovi gosti još uvijek stignu posjetiti tri muzeja u gradu Metkoviću, a to su; Arheološki muzej Narona u Vidu, Prirodoslovni muzej Metković, te Jamu Congeriju u Predolcu. Mi smo se prošetali s kamerom, evo što smo zabilježili…

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Arheološki muzej Narona u Vidu nudi raznoliki program koji traje sve do 1 sat ujutro. Program uključuje stručno vodstvo kroz postav muzeja i predstavljanje edukativne info točke kroz vizualizaciju prostora hrama s 3D prikazima carskih kipova, pomoću koje posjetitelji putem touch screena i navigacije mogu jednostavno pregledati kipove i doznati sve o njima. Rezultat je to trogodišnjeg projekta koji je, kako naglašava ravnatelj muzeja, gospodin Toni Glučina, u potpunosti realiziran.

Prirodoslovni muzej Metković je za svoje najmlađe posjetitelje, u suradnji s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom iz Zagreba – odsjekom za kemiju, organizirao zabavno-edukativnu predstavu Čarolije u kemiji, čiji je cilj razbijanje straha od kemije kod naših najmlađih sugrađana. Zbog velikog interesa predstava se održala u Gradskom kulturnom središtu Metković. Uz predstavu, prema riječima ravnateljice Ivane Baće, muzej je za posjetitelje otvoren sve do ponoći, tako da još stignete besplatno posjetiti, kako kažu oni koji su ga već posjetili, najljepši prirodoslovni postav u Republici Hrvatskoj.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Osnivač i ravnatelj Edukativnog centra Congeria, Markica Vujica, ljubazno nas je dočekao i proveo kroz novi postav edukativnog centra u kojem su prezentirani brojni primjerci fosila, minerala i ruda, te skrivene ljepote podzemnog svijeta Jame u Predolcu, najznačajnijem speleološkom objektu u dolini Neretve. Ulaskom u sobu Congerie, moći ćete vidjeti veliki broj podzemnih i nadzemnih životinja i naravno dva relikta, endema Dinarida; Congeria kusceri i Marifugia cavatica. Za one koji to nisu već učinili obvezno preporučamo da posjete Edukativni centar Congeria i otkriju jedan posve novi svijet podzemnih ljepota koje pričaju priču staru milijunima godina. Centar je za posjetitelje otvoren do 22 sata.

ROKO TOLIĆ 740/300px

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije