Ostanimo u kontaktu

ISTRAŽIVANJE AGENCIJE IPSOS PULS

Nikola Dobroslavić uvjerljivo vodi u utrci za župana, pogledajte kako mu stoje protukandidati

Objavljeno prije

HDZ-ov kandidat Nikola Dobroslavić uvjerljivo vodi u utrci za dubrovačko-neretvanskog župana. Pokazuju to rezultati istraživanja javnog mnijenja koje je uoči svibanjskih lokalnih izbora od agencije Ipsos naručila središnjica HDZ-a. Istraživanje je rađeno telefonski od 22. do 24. ožujka na uzorku od 703 ispitanika.

Ipsos istraživanja

Anketa koju smo dobili od središnjice još nije doprla do članova stranke na lokalnoj razini, a otkriva kako bi za Dobroslavića u prvom krugu glasovalo 36,7 posto ispitanika, dok bi nestranačkog kandidata Roka Tolića s SDP-om i partnerima podržalo 20,8 posto biračkog tijela. Na trećem mjestu je Božo Petrov, kandidat Mosta s potporom 17,8 posto anketiranih, a za njim Marko Giljača kojeg podržava 6,4 posto.

U drugom krugu izbora, vidljivo je iz ankete, HDZ-ov Dobroslavić dobio bi više od 45 posto potpore, a SDP-ov adut Tolić 35 posto. Udio neodlučnih birača gotovo je 20 posto.

Ipsos istraživanja

Rejtinzi stranaka pred izbore pokazuju da HDZ i partneri (HSS, HSU, HSLS, HSP dr. Ante Starčević i Hrast) dobivaju najviše, 35,7 posto naklonosti birača. Gotovo upola slabiji su SDP-HNS i Platforma ‘Dubrovnik – naš Grad’. Most bi bio odabir za 12,5 posto anketiranih, a Srđ je grad i Nova ljevica za njih 8,7 posto.

Ipsos istraživanja

Istraživanje pokazuje kako na lokalne izbore 16. svibnja planira sigurno izaći 57,6 posto anketiranih. Najveći postotak izlaznosti, od 69 posto, iskazali su građani iznad 60 godina, a najmanji, 41 posto, mlađi od 29 godina.

U obrazovnoj strukturi nema razlike među biračima s osnovnom školom i fakultetom – iznad 65 posto ispitanika iz obiju kategorija namjerava ispuniti građansku dužnost kad za to dođe vrijeme, piše Dubrovački vjesnik.

Ipsos istraživanja

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom, 7 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom (četiri utvrđena brzim antigenskim testom). Riječ je o sedam osoba iz Metkovića, tri iz Dubrovnika, dvije iz Župe dubrovačke te jednoj iz Blata i Slivnog.

Ukupno je zaraženo devet osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a osam ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1933. g.).

Izliječeno je 37 osoba: osam iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika i Vele Luke, tri iz Blata i Stona, dvije iz Orebića te jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Opuzena, Ploča. Slivnog, Smokvice i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 360 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 69 942 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 26 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 374 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 714 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije