Ostanimo u kontaktu

STOŽER ODRŽAO SASTANAK U METKOVIĆU

Ni danas, peti dan za redom nema zaraženih u Dubrovačko-neretvanske županiji

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije predvođen županom Nikolom Dobroslavićem i zamjenicima Joškom Cebalom i Žaklinom Marević danas je u Gradskom kulturnom središtu u Metković održao sastanak s gradonačelnikom Daliborom Milanom te ostalim gradonačelnicima i načelnicima s područja doline Neretve i ravnateljima domova zdravlja na temu aktualne situacije oko koronavirusa.

Dubrovačko-neretvanski župan je stanje pandemije koronavirusom u dolini Neretve ocijenio stabilnim, kao i u čitavoj županiji.

“Razgovarali smo posebno o stanju u domovima za starije i drugim socijalnim ustanovama. U dolini Neretve ih je četiri, a nažalost u jednu od njih, dom za starije u Pločama, koronavirus je uspio prodrijeti te smo imali velikih problema. U drugim ustanovama je stabilno stanje i vjerujem da će tako i ostati”, rekao je Dobroslavić.

Zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Joško Cebalo istaknuo je kako je od početka pandemije u Zagreb na anlizu poslano 1478 uzoraka. Od toga njih 49 jučer, a dio ih je stigao negativan, dok se dio još obrađuje.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan istaknuo je kako je Metković dugo odolijevao koronavirusu te kako je zadovoljan reakcijom kako gradskog Stožera tako i županijskog u trenutku kada su u tom gradu zabilježeni prvi slučajevi.

Župan Dobroslavić je odgovarajući na novinarska pitanja istaknuo i kako počinje postupak izbora izvođača radova na izgradnji dnevne bolnice u Metkoviću, dok bi radovi trebali početi kroz mjesec dana, ovisno o mogućim žalbama na odabir najpovoljnijeg ponuđača.

Na natječaj dubrovačke bolnice pristiglo je sedam ponuda za izvođača radova.

”Ponude su relativno povoljne, a koliko znam i niže su od procjene projektanata. Slijedi izbor najpovoljnijeg ponuđača pa potpisivanje ugovora te izgradnja”, rekao je Dobroslavić.

Istaknuo je kako je zdravstvo u dolini Neretve na visokoj razini, jednako kao i u županiji.

”Popunjeni su svi timovi u domovima zdravlja i hitnoj medicini, a imamo i dvije Covid-ambulante. Sve funkcionira, a prigovori oporbe su motivirani politikanstvom”, zaključio je župan Dobroslavić.

Izvješće Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije

Prema zasad dostupnim informacijama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji broj pacijenata pozitivnih na koronavirus je i dalje 110, odnosno peti dan nema novozaraženih.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 1478 uzoraka. Jučer je poslano njih 49, a čekaju se rezultati 32 uzorka.

I dalje je hospitalizirano 26 pacijenata, 17 na Zaraznom OB Dubrovnik, jedan u Jedinici intenzivnog liječenja i osam u Studenstskom domu.

Ukupno je 486 građana u samoizolaciji, a utvrđeno je ukupno 21 slučaj kršenja te mjere.

Stožer civilne zaštite DNŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološlu sliku.

Nakon sastanka svi sudionici sastanka su obišli dva podprojekta koja se realiziraju u sklopu projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve, čiji je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija, a to su projekt izgradnje vjetroorgulja na brdu Trovro i rekonstrukcija Posjetiteljskog centra Vrata Neretve na lokaciji Stara škola u Baćini.

PRENOSIMO UŽIVO

29. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića

Objavljeno prije

Danas, 28. listopada 2020. godine, s početkom u 17 sati, u galeriji Ustanove za kulturu i sport Metković će se održati 29. Sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića. Na dnevnom redu se nalazi devet točaka, a moći ćete ih pratiti uživo putem naše Facebook stranice Metković NEWS, odnosno, s početkom Sjednice i u sklopu ove objave.

Dnevni red

  1. Izvješća Mandatnog odbora i Zaključci o nastavku obnašanja dužnosti člana Gradskog vijeća i prestanku obnašanju dužnosti zamjenika člana Gradskog vijeća.
  2. Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Metkovića od 1.1.2020. do 30.6.2020. godine.
  3. Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Ugovora o pravu građenja i prijenosu investitorskih prava.
  4. Prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Opće uvjete isporuke komunalne usluge javnih tržnica na malo u Gradu Metkoviću.
  5. Prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Opće uvjete isporuke komunalne usluge za uslugu ukopa na gradskim grobljima u Gradu Metković.
  6. Polugodišnje izvješće o radu Gradonačelnika za period od 1. siječnja 2020. godine do 30. lipnja 2020. godine.
  7. Prijedlog Programa potpora poduzetnicima za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa COVID 19.
  8. Prijedlog Programa mjera poticanja poduzetništva u Gradu Metkoviću za 2020. godinu.
  9. Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o načinu i uvjetima sudjelovanja roditelja u cijeni programa Dječjeg vrtića Metković.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije