Ostanimo u kontaktu

UDRUGA DOBRA

Neretvanski učenici sudjelovali u terenskom istraživanju u okviru projekta Naša zemlja

Objavljeno prije

mzos7

Učenici Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen, te osnovnih škola Ivo Dugandžić Mišić iz Komina i Fra Ante Gnječ iz Staševice sudjelovali su u terenskom istraživanju u okviru projekta Naša zemlja, čiji je nositelj Udruga DOBRA. Tako su djeca i mladi koristeći priručnike izvršili kartiranje dionice istraživanja, uzorkovanje, odredili fizikalna svojstava tla, agrokemijsku analizu tla te su sudjelovali u izradi ekoloških vrtova. U tome su im pomogli stručni suradnici  i volonteri Udruge.

Naša zemlja je projekt koji za cilj ima unaprjeđenje kvalitete života djece i mladih izvan redovitog odgojno obrazovnog sustava kroz poticanje kreativnosti i promicanje zdravih stilova života, očuvanja prirode i održivog razvoja. Projekt se sastoji od neformalne edukacije djece i mladih o vrijednostima prirodne baštine te okolišnoj problematici, analize sastava i kvalitete tla, kontrole onečišćenja i očuvanja plodnosti tla na području doline Neretve. Partneri na projektu su: Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, OŠ Ivo Dugandžić Mišić, Komin, OŠ Fra Ante Gnječ, Staševica i Grad Metković. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije