Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

SOLIDARNOST NA DJELU

Neretvani opet pokazali svoje veliko srce

Objavljeno prije

Stanovnici doline Neretve pokazali su po tko zna koji put, veliku solidarnost sa stanovnicima pogođenim tragedijama, gubitkom ljudskih života i razaranjima svega što su generacije stjecale, a tako je bilo i nakon razornog potresa na području Banovine.

Odmah su reagirali Caritas župe. Sv Ilije slanjem potrepština župi Velike Gospe u Gaberju kod Petrinje i bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna, te članovi DVD-a Metković koji su prevezli prikupljene potrepštine iz župe sv. Ilije a potom ostali raditi na saniranju posljedica neviđenog razaranja stambenih i gospodarskih objekata.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Stanovnici Vida i Pruda napunili su hranom i drugim proizvodima čak tri kombi-vozila za potrebe stavnika Lekenika, a Gradsko društvo Crvenog križa Metković odmah je napunilo 100 paketa raznim stvarima.

Gradovi Metković i Opuzen te općina Slivno donirali su po 100 tisuća kuna, a općine Pojezerje, Zažablje i Kula Norinska novčana sredstva i potrepštine.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Akcija prikupljanja pomoći nastavljena je i u subotu, 2.siječnja, s naznakom da bi vozila s vodom, hranom, higijenskim potrepštinama, deterdžentima i grijalicama već tijekom sljedeće noći mogla stići na Banovinu.

Spomenuli smo samo neke darivatelje , ali pouzdano znamo da je bilo još nekoliko poduzeća i pojedinaca koji su donirali što su mogli i koliko su mogli.

Metkovci i Neretvani sigurno pamte velike i razorne poplave prije nekoliko godina i solidarnost mnogih u Hrvatskoj koji su pomagali i saniranju posljedica tih poplava.

Cijela Hrvatska je na nogama u nastojanju da se zaliječe posljedice razaranja. Ljudski životi ne mogu se vratiti, i to je najveća tragedija.

Prošla godina ionako nije bila po mjeri ljudi u cijelom svijetu jer je pandemija korona virusa prouzročila velik broj umrlih i oboljelih, dogodio se zastoj u gospodarstvu a smanjene su mogućnosti komunikacije među ljudima.

Ipak, korona, poplave i potresi nisu nisu umanjili snagu ljudske solidarnosti, humanosti i odlučnosti za pomaganje svima koji su u potrebi.

ROKO TOLIĆ 740/300px

TOLIĆ I ERAK BORAVILI NA KORČULI

Roko Tolić: Županija mora biti partner i pružati pomoć svim općinama i gradovima

Objavljeno prije

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana, Roko Tolić, u pratnji kandidatkinje za zamjenicu, Maje Erak tijekom utorka i srijede, boravio je na otoku Korčuli.

Prilikom posjeta nezavisni kandidat za župana, Roko Tolić, susreo se sa stanovnicima općina Žrnovo, Čara, Smokvica, Blato, Vela luka, Lumbarda te grada Korčule. Stanovnici navedenih općina izvijestili su nezavisnog kandidata za župana, Roka Tolića, o mnogobrojnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu na ovom otoku.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Loša prometna povezanost otoka s kopnom kao i neadekvatna mreža autobusnih linija na otoku, neadekvatna školska infrastruktura, loša procijepljenost i visoka cijena testiranja na korona virus te problem zbrinjavanja otpada istaknuti su kao neki od trenutačno najvećih problema otoka Korčule.

Osim problema koji znatno utječu na kvalitetu života stanovnika Korčule, predstavnici pojedinih općina istaknuli su i lošu, odnosno ne postojeću komunikaciju s tijelima Županije.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Roko Tolić je istaknuo kako Županija mora biti partner svim svojim općinama i gradovima i kao takva pružati maksimalnu logističku pomoć u svim projektima koji za cilj imaju razvoj i napredak pojedinog kraja kao i poboljšanje svakodnevne kvalitete života svih.

„Vjerujem da ću sa svojim timom snažno pokrenuti te procese integracije da Dubrovačko – neretvanska županija ne bude rep Hrvatske, već stvarno početak. Moj tim je sposoban i kompetentan da našu županiju pozicionira kao najuspješniju. Što bi ona trebala i mogla biti. Svi mi to zaslužujemo iz puno razloga. Vrijeme je da pokrenemo županiju i da ona dobije novo lice“, kazao je Roko Tolić tijekom boravka na Korčuli.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije