Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

POVJERENSTVO ZA MANDARINE DNŽ

Neobvezna preporuka o datumu početka berbe mandarina u 2022. godini

Objavljeno prije

Na službeno traženje Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije, Zavod za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku izvršio je fizikalno-kemijsku analizu uzorkovanih plodova mandarina Zorice rane, Ichumare i Iwasaki na predjelima Jasenska, Bostanac, Glog, Vidrice, Modrič i Metković.

Analizom je obuhvaćen udio soka, vodljivost soka, pH vrijednost, ukupna kiselost, topljiva suha tvar i sadržaj šećera u plodovima mandarina.

Nastavno na navedenu analizu utvrđeno je da je u uzorkovanim plodovima postignut minimalni omjer šećera i kiseline koji treba biti 6,5:1, te ovo Povjerenstvo daje neobveznu preporuku da se s berbom mandarina ne počinje prije 19. rujna 2022. godine, uz poštivanje tržišnih standarda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Svi proizvođači i otkupljivači kojima je potrebna predmetna analiza, mogu se obratiti Zavodu za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku putem kontakata na službenoj web stranici Zavoda: https://www.unidu.hr/zmk/

AGLOMERACIJA GRADA METKOVIĆ

Počinju radovi u Ulici Svetog Franje Asiškog

Objavljeno prije

Obavještavaju se građani da započinju radovi u Ulici Svetog Franje Asiškog, koji su sastavni dio projekta Aglomeracija Metković.

Radovi će se započeti u nedjelju, 29.01.2023. a za vrijeme izvođenja radova promet navedenom dionicom će biti otežan.

Molimo građane da koriste alternativne pravce kretanja preko Ulice Ljudevita Gaja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Navedeni radovi će trajati 1 dan.

– Zahvaljujemo Vam na do sada iskazanoj podršci, te molimo za strpljenje tijekom odvijanja svih aktivnosti na projektu Aglomeracije Metković, – stoji u priopćenju izvođača radova, tvrtke COMSA.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije