Ostanimo u kontaktu

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Nema novih slučajeva zaraze, nažalost bitku s koronavirusom izgubila je još jedna osoba

Objavljeno prije

Nema novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Dubrovačko-neretvanske županije, potvrđeno je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije. Načelnik Pavličević kazao je da u jednom stanu 9. travnja organizirana zabava te da je provedeno kriminalističko istraživanje, a cijeli je slučaj prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu.

– Nažalost, nekad gubimo bitku s koronavirusom. Izražavam sućut obitelji osobe koje je preminula nakon jučerašnje konferencije za medije. Situacija je stabilna. I dalje imamo 100 pozitivnih na COVID-19. Od novih 85 uzoraka koje smo poslali na testiranje, nemamo novih potvrđenih slučajeva. I dalje očekujemo nove slučajeve zaraze, no nastojimo maksimalno usporiti širenje zaraze kako bi svim omogućili adekvatnu zdravstvenu skrb, – kazao je Dobroslavić.

Načelnik Cebalo izrazio je sućut obitelji preminule osobe nakon jučerašnje konferencije za medije.

– Upućeno je 1007 uzoraka prema Zagrebu. Od jučerašnjih 85 nalaza, 68 se odnosi objekt Termoterapije i svi su uzorci negativni. 23 osobe hospitalizirane su u OB Dubrovnika, deset se nalazi u Studentskom domu. Devet osoba je ozdravilo. Putem Ravnateljstva civilne zaštite stigla je zaštitna oprema koje će se raspodijeliti zdravstvenim ustanovama, – kazao je.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić kazao je kako jučer preminula osoba imala 74 godine te da je bila prvi korisnik Doma za umirovljenike Dubrovnik prevezena u dubrovačku bolnicu.

– Osoba je bila kronični bolesnik, koja se nalazila na respiratoru u jedinci intenzivne njege. Svih 12 štićenika Doma za starije iz Ploča se nalaze u OB Dubrovnik. Naš pacijent koji se nalazi u Splitu i dalje je u teškom stanju. U dubrovačkoj bolnici do sada su preminula tri pacijenta, a iz bolnice je otpušteno pet oboljelih koji su ozdravili. U samoizolaciji su jedna liječnik i jedna medicinska sestra, – kazao je Bekić.

Mato Lakić iznio je statističke podatke o oboljelima.

– Prosječna dob je 57 godina, a najmlađa oboljela osoba ima osam, a najstarija 93 godine. U dobnoj skupini od 50 do 59 bolesnika imamo najveći broj oboljelih, zatim slijedi dobna skupina od 60 do 69 godina te od 70 do 79 godina, te dobna skupina 80 s više od 14 godina. Najviše oboljelih ima u Dubrovniku njih 26, uz to imamo sedam oboljelih iz Doma za umirovljenike Dubrovnik, u Konavlima 26, u Pločama 8 plus 18 osoba iz doma za starije, u Trpnju pet oboljelih, u Kuli Norinskoj četiri, u Župi i Slivnom dva i u Opuzenu i Veloj Luci po jedan.-

– U samoizolaciji na području županije imamo 372 osobe. Zaprimili smo 82 dojave o kršenju mjera, a utvrdili smo 18 kršenja. U jednom stanu na području Dubrovnika, organizirana je zabava na kojoj je prisustvovao veći broj ljudi. Okupljanje je prijavi susjed kojem je u ranim jutarnjim satima smetala glasna glazba. To se dogodilo 9. travnja. Osoba koja je organizirala okupljanje je prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu, – kazao je načelnik Pavličević.

EKOLOŠKI KLUB DELTA 5

Športsko ronilački klub poziva na EKO AKCIJU

Objavljeno prije

Športsko ronilački klub Ekološki klub Delta 5 poziva vas na ekoakciju koja će se održati 19. i 20. lipnja.

U subotu, 19. lipnja, će okupljanje biti na Unki kod Veslačkog kluba, a u nedjelju, 20. lipnja, je predviđen izlet u Agroetno park Žabac u Badžuli.

Delta 5

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije