Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DUHOVNI ŽIVOT

Nekadašnji župnik župe sv. Nikole, don Senko u novoj službi u Balingenu i Albstadt-Ebingenu

Objavljeno prije

Na svetim misama u nedjelju, 14. studenoga 2021. godine, u Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu s vjernicima naših zajednica se oprostio don Senko Antunović, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije. Više od dvije godine don Senko je pastoralno djelovao u našim zajednicama.

Na kraju svih svetih misa vjernicima se obratio vlč. Andrija Župarić i zahvalio don Senku na svemu što je kao svećenik učinio u našim zajednicama. Nakon župnika su se don Senku obratili i predstavnici pastoralnih vijeća: Anna Marija Rezo (izabrana predsjedavajuća) u Reutlingenu, Ivanka Pavlović (izabrana predsjedavajuća) u Metzingenu i Elizabeta Zirdum (zamjenica izabranoga predsjedavajućega) u Tübingenu. U ime zajednica su don Senku zahvalili na svakoj riječi, na svakoj ispovijedi i na svemu što je učinio u našim zajednicama. Na kraju su mu uručili i prigodne darove kao znak njihove zahvalnosti i pažnje.

Sveznalica 7400xXpx

Na samome kraju svetih misa okupljenoj zajednici se obratio i don Senko Antunović. Prije svega je zahvalio Bogu na svemu što mu je udijelio u proteklome vremenu provedenom u našim zajednicama. Zahvalio je i svim vjernicima na svakom susretu, riječi i molitvi. Don Senko je na poseban način zahvalio don Anti Kutleši, za vrijeme čije službe je počeo s djelovanjem u našim zajednicama. Spomenuo je i druge svećenike, sadašnjega župnika vlč. Andriju i župnoga vikara fra Milana, istaknuvši ljepotu svećeničkoga zajedništva i kvalitetne suradnje, čemu je don Senko i bio svjedokom i sudionikom. Zahvalio je i svim suradnicima, tajnicama i sakristanima na dobroj suradnji i međusobnom poštovanju. Na kraju svoga govora don Senko je uputio i riječ ohrabrenja našim vjernicima na putu vjere i poželio im Božji blagoslov na njihovom životnome putu.

Don Senko preuzima službu voditelja hrvatskih katoličkih zajednica u Balingenu i Albstadt-Ebingenu. Želimo mu obilje Božjega blagoslova na njegovoj novoj službi. Neka ga Majka Marija, o kojoj je često i rado propovijedao, prati svojim majčinskim zagovorom, a primjer svetaca, čije je živote nerijetko prikazivao kao dobre primjere nasljedovanja Krista, neka mu i dalje budu pomoć na njegovom putu vjere.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Vjernici iz Neretve šalju posebne pozdrave don Senki i žele mu puno blagoslova u novoj službi.

DOM ZA ODRASLE OSOBE I REHABILITACIJU METKOVIĆ

Održan sastanak na temu nadogradnje zgrade te proširenja smještajnih kapaciteta

Objavljeno prije

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

S ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo održali su sastanak na kojem su razgovarali o nadogradnji zgrade Doma te proširenju smještajnih kapaciteta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije