Ostanimo u kontaktu

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

Nastavlja se cijepljenje u dvorani i ovu subotu, 17. srpnja

Objavljeno prije

Uz docijepu Moderne za koju su pacijenti već obaviješteni obavit ćemo i docijepljivanje cijepivom Pfizer za one koji su se na otvorenom punktu cijepili 26.6.2021. Isto tako molimo sve koji su iz bilo kojih razloga preskočili svoju drugu dozu a cijepili su se na punktu u dvorani da slobodno dođu.

Termin za docijepljivanje je od 9:00-10:00.

Nakon toga ponovno ćemo biti dostupni za prvu dozu sa cijepivom Pfizer Biontech u periodu od 10:00-11:00. Dobrodošli su nam svi naši državljani sa važećim hrvatskim zdravstvenim osiguranjem.

Bez obzira što Dom zdravlja Metković ulaže veliki trud u cijepljenje i već smo blizu 50 % procijepljenosti populacije iznad 18 godina, molim vas da putem medija širite pozitivnu priču o cijepljenju i senzibilizamo javnost na potrebu cijepljenja.

Dom zdravlja Metković

EKO RUJAN

Obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu

Objavljeno prije

Jučer je u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača. Učenicima prvih razreda i profesorima su predstavnici DUNEA-e, Petra Popović i Petar Maleta, kroz edukativnu prezentaciju „Utjecaj čovjeka i poljoprivrede na klimatske promjene“, pokušali ukazati na važnost očuvanja ozonskog omotača, te ih osvijestiti o problematici globalnog zatopljenja i efekta staklenika koji u konačnici utječu na poljoprivrednu proizvodnju, kvalitetu života te uzrokuju klimatske promjene s čijim se posljedicama sve više suočavamo.

Osim što je naglasak prezentacije bio na sastavu i nastanku ozonskog omotača, njegovom oštećenju – ozonskim rupama te mogućnostima vlastitog doprinosa zaštiti i oporavku, predstavio se i GeCo2 projekt te održiva kružna ekonomija koja je jedna od sastavnih dijelova zelene tranzicije – EU prioriteta za 2021. godinu. Nakon održane prezentacije su svi sudionici u školskom vrtu zajedno zasadili voćke i drugo zavičajno bilje kako bi dali svoj mali doprinos zelenoj tranziciji.

Naime, obilježavanje ovog međunarodno važnog datuma, samo je jedna od ekoloških aktivnosti „Eko rujna” u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao i rujanskih aktivnosti projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije.

EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije član je mreže EUROPE DIRECT u Hrvatskoj, koja je dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u raspravu o budućnosti EU.

EKO RUJAN

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije