Ostanimo u kontaktu

UMRO JOŠ JEDAN METKOVSKI SPORTSKI VELIKAN

Napustio nas je Boris Brkljačić (1935.-2021.)

Objavljeno prije

U 86. godini života preminuo je Boris Brkljačić, nekadašnji nogometaš NK Neretva, trener, nogometni sudac, tajnik kluba i dopisnik Sportskih novosti, čovjek koji je uz sav redovan posao, najveći dio života posvetio sportu.

Za njim tuguju kćeri Zorana i Linda, zet Luka, unučad Luka, Ivan sa suprugom Petrom, Marko Matej i Antonio, sestre Vesna i Ankica, te ostala rodbina i prijatelji među kojima je mnoštvo bivših nogometaša i prijatelja nogometa.

Prelistavajući stranice nogometnih zapisa, ime Borisovo nalazimo na popisu igrača Neretve u sezoni 1956./57 kada se Neretva natjecala u A skupini II zonske lige BiH, zatim u sezoni 1958./59., kada je nastupao u prvenstvu Treće zonske lige BiH, te u sezoni 1959./60.

Zajedno s Arapovićem, Džakulom, Jeramazom, branio je boje Neretve i u sezoni 196O./61., u sezoni 1961./62, i dalje sve do 1964. godine.

Po vokaciji je bio napadač. Onaj pravi, i nije se štedio.

Bio je u sastavu Neretve  1958. godine na kvalifikacijskoj utakmici između Neretve i Rudara iz Kaknja za ulazak u drugu ligu, ali je sudjelovao i u brojnim utakmicama nakon te.

Igrao je do 1964. godine. Zatim je bio trenerom u svim kategorijama NK Neretva, u više razdoblja.

Obnašao je i dužnost tajnika NK Neretva, bio je nogometni sudac, i dopisnik Sportskih novosti do 1971.

Dobio je priznanje povodom obilježavanja 70. obljetnice NK Neretva.

I kao umirovljenik ostavljao je dojam sreće i zadovoljstva što je nogometu poklonio tolike godine.

Njegov život, uloga u sportskom životu Grada i postignuća, komunikacija s poznanicima ili onima koje je prvi puta susretao, ostati će u trajnom pamćenju njegovih sugrađana.

Bog ti dao pokoj duši,  dragi naš Borise !

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

20 novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u posljednja 24 sata, dvanaest osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom (šest uzvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o osam osoba muškog spola i dvanaest osoba ženskog spola: dvanaest iz Metkovića, četiri iz Ploča, dvije iz Pojezerja, jedna osoba iz Opuzena i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

Izliječene su tri osobe: jedna iz Konavala, jedna iz Opuzena i jedna osoba iz Ploča.

U posljednja 24 sata obrađena su 404 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 81 578 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je jedna osoba pozitivna na koronavirus.

U samoizolaciji je 210 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije, na granici. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 827 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije