Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DVA MJESECA JEDNOSMJERNO

Nakon pet godina nastavlja se sanacija Lučkog mosta

Objavljeno prije

Uskoro kreće sanacija Lučkog mosta u Metkoviću. Investitor su Hrvatske ceste a procijenjena vrijednost radova je 1,62 milijuna kuna.

Kako doznajemo, s obzirom na upite zainteresiranih gospodarskih subjekata prikupljanje ponuda za najpovoljnijeg izvođača radova sukladno postupcima javne nabave produljeno je do 22. veljače. Radovi na sanaciji mosta od dana uvođenja u posao izvođača trebali potrajati najduže dva mjeseca.

Podsjetimo, Lučki most je saniran 2017 godine ali tada nisu bili obuhvaćeni svi radovi na kolničkoj konstrukciji pristupnih rampi i upornjacima. Stoga se pokazala potreba za sanacijom tih dijelova mosta.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

S obzirom na blizinu dva granična prijelaza te intenzivan promet preko mosta, u sklopu ovog projekta predviđa se zamjena nosivog sloja u dubini od 50 centimetara, izvedba novog asfaltnog zastora te izvedba novih prijelaznih ploča. Na rasponskoj konstrukciji mosta je potrebno izvesti završni – habajući sloj asfaltbetona u debljini od četiri centimetra budući da isti nije izveden prilikom zadnje sanacije, prije pet godina.

Lučki most Metković

– Istražnim radovima i pregledom dokumentacije utvrđeno je da upornjaci mosta zbog svoje masivnosti i dubokog temeljenja na kamenim kesonima nemaju problema sa mehaničkom otpornošću i stabilnošću. Također u u zoni upornjaka i nasipa na pristupnim rampama, ispod bitumeniziranog nosivog sloja asfalta, nalazi se nasip riječnog šljunka i pijeska te je posebnim testovima utvrđena mala zbijenost nasipa. Zbog toga se i projektira uklanjanje postojećeg nasipa (do nivoa granitnih kocki) i izvedba zamjenskog nosivog sloja od mehanički zbijenog kamenog materijala u dubini od 50 cm. Zamjena se predviđa na potezu od 15 m od prijelazne naprave u širini cestovnog kolnika sa obje strane mosta, – pojašnjavaju u Hrvatskim cestama.

Iz tehničke dokumentacije može se utvrditi da su na upornjacima mosta izvedene prijelazne ploče duljine 3 metra izvedene od predgotovljenih elemenata u debljini od 20 cm. S obzirom da je zbog zamjene prijelaznih naprava nužno izvršiti rekonstrukciju kompletnog vrha zida upornjaka, predviđeno je da se tom prilikom izvrši i uklanjanje postojećih prijelaznih ploča te izvedba novih duljine 4,0 m i debljine 25 cm.

Osim toga, sukladno projektnom zadatku predviđena je sanacija slivnika na cestovnom kolniku rasponske konstrukcije mosta.

Prilikom izvođenja radova na Lučkom mostu će biti posebna regulacija prometa.

– Radovi na mostu se će se izvoditi prvo na jednoj, a potom na drugoj prometnoj traci kolnika mosta, kako bi se mogao odvijati naizmjenični promet vozila, doznajemo u Hrvatskim cestama. Naizmjenično odvijanje prometa potrebno je regulirati semaforima koji se postavljaju na pristupnim rampama sa obje strane mosta.

Građani Metkovića se nadaju da će radovi biti dovršeni u predviđenim rokovima te da će se izbjeći prometni kaos na Lučkom mostu kakav je bio u proljeće 2017 godine, piše Dubrovački vjesnik.

Lučki most Metković, gužva u prometu

FESTIVAL TRADICIJA 'ĐAKOVO NA NERETVI'

Udruga Život zahvalila svima na donacijama za kupnju mamografa za Dnevnu bolnicu Metković

Objavljeno prije

Udruga oboljelih od malignih bolesti Život – Metković zahvalila je svima koji su svojim donacijama na u petak održanom Festivalu tradicija Đakovo na Neretvi doprinijeli kupnji mamografa za potrebe Dnevne bolnice Metković.

Đakovo na Neretvi!
Volimo i štujemo tradiciju i običaje te nam je čast bila biti dio ove manifestacije.

Hvala organizatorima i pokroviteljima koji su nas uključili i prepoznali potrebu kupnje suvremenijeg mamografa za Dom zdravlja Metković te donirali prikupljene priloge na račun otvoren u tu svrhu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Posebno se zahvaljujemo Gradu Đakovo.

Korak po korak, akcija po akcija i naš cilj će biti dostižan. Ustrajni jesmo i vjerujemo u dobro i pomoć svih ljudi.
Hvala!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije