Ostanimo u kontaktu

DRUŠTVO 'BRKATA SJENICA'

Nakon desetak dana od pronalaska, velika sova ušara puštena natrag u prirodu

Objavljeno prije

Prije desetak dana na poziv iz Komina članovi društva Brkata sjenica odlaze po pticu koja ne može letjeti, a po rečenom radilo se o velikoj sovi ušari. Preuzeli su pticu i površnim pregledom, budući je noć, nisu vidjeli da ima ozljeda.

Sutradan na danjem svijetlu pri pregledu uočili su ozljedu na glavi koja nije bila velika, a može biti od udara ptice u automobil pri lovu plijena, žicu dalekovoda ili je možda bila negdje gdje nije mogla izaći pa je ozlijedila glavu. Ptica je bila malo dezorijentirana i nije prihvaćala hranu prvi dan pa su odlučili da ako tako bude i sutra da je odnesu u Sokolarski centar u Šibenik radi oporavka. Sutradan je počela normalno jesti te je nakon desetak dana puštena nazad u prirodu gdje i pripada.

Članovi Brkate sjenice su napisali: Zahvaljujemo se ljudima iz Komina što su zbrinuli pticu i pozvali nas, a napominjemo da ovo nije prvi put da nas zovu iz Komina u svezi ranjenih ptica što opovrgava priče da Kominjani samo ubijaju ptice. Evo dokaza da i brinu o ozlijeđenim pticama.

ŠKOLSTVO

Obavijest za roditelje i učenike povodom najavljenog štrajka za petak

Objavljeno prije

Prema najavi sindikalnih povjerenika, u petak, 15. studenoga 2019., najavljen je štrajk u kojem će sudjelovati članovi Sindikata i zaposlenici koji se štrajku pridruže. Za vrijeme štrajka učitelji neće održavati nastavu.

Osnovne škole u Metkoviću će sukladno mogućnostima organizirati nastavu i druge primjerene oblike odgojno-obrazovnog rada i brige za učenike.

Iz metkovskih škola mole roditelje da redovno prate obavijesti na mrežnim stranicama škola, gdje će se redovito i pravovremeno objavljivati sve obavijesti i eventualne izmjene.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije