Ostanimo u kontaktu

DRUŠTVO 'BRKATA SJENICA'

Nakon desetak dana od pronalaska, velika sova ušara puštena natrag u prirodu

Objavljeno prije

Prije desetak dana na poziv iz Komina članovi društva Brkata sjenica odlaze po pticu koja ne može letjeti, a po rečenom radilo se o velikoj sovi ušari. Preuzeli su pticu i površnim pregledom, budući je noć, nisu vidjeli da ima ozljeda.

Sutradan na danjem svijetlu pri pregledu uočili su ozljedu na glavi koja nije bila velika, a može biti od udara ptice u automobil pri lovu plijena, žicu dalekovoda ili je možda bila negdje gdje nije mogla izaći pa je ozlijedila glavu. Ptica je bila malo dezorijentirana i nije prihvaćala hranu prvi dan pa su odlučili da ako tako bude i sutra da je odnesu u Sokolarski centar u Šibenik radi oporavka. Sutradan je počela normalno jesti te je nakon desetak dana puštena nazad u prirodu gdje i pripada.

Članovi Brkate sjenice su napisali: Zahvaljujemo se ljudima iz Komina što su zbrinuli pticu i pozvali nas, a napominjemo da ovo nije prvi put da nas zovu iz Komina u svezi ranjenih ptica što opovrgava priče da Kominjani samo ubijaju ptice. Evo dokaza da i brinu o ozlijeđenim pticama.

POVJERENSTVO ZA MANDARINE

Za sorte zorica rana, ichimaru i iwasaki preporuča se početak berbe 25. rujna 2019. godine

Objavljeno prije

Radna sjednica Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije, proširena predstavnicima Otkupnih centara iz doline Neretve, predstavnicima Državnog inspektorata poljoprivredne i fitosanitarne  inspekcije te predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva održana je u ponedjeljak u Opuzenu.

Na sjednici Povjerenstva jednoglasnom odlukom je utvrđeno da se za sorte zorica rana, ichimaru i iwasaki preporuča datum početka berbe 25. rujna 2019. godine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije