Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

QUID PRO QUO

Najpoznatija hrvatska punica: ‘Ništa od mog bacanja s mosta! Zet? On ima samo jednu manu’

Objavljeno prije

Ekipa 24sata.hr krenula je u potragu za punicom, zadnje informacije su da je otišla do plaže naći se s prijateljima. I tamo smo je našli. Na ležaljci u rukama cigareta, plažom se odvija smijeh.

Evo još jednih novinara. Uđite, uđite. Hoćete li što popiti? Vruće je danas bilo. Dočekao nas je tako odlično raspoloženi najpoznatiji zet u Hrvatskoj Danijel Džoja dok je u kuću svoje punice u Komarni slavio rođendan svoje kćerke.

Gdje vam je punica, nije valjda odlučila ispuniti obećanje na mosti, u šali smo upitali Danijela.

– Ha-ha… Ma ništa od toga, most su izgradili Europska unija i Kinezi, nisu Hrvati. Punica je za sad sigurna – odgovara nam Danijel kroz smijeh. Uz njega je supruga koja nam je rekla da mu više nije supruga, nakon svega. Naravno, sve je to govorila u šali. Još su uvijek sretni i vrlo zaljubljeni. Drugi zet, odnosno Danijelov šogor je bio šutljiviji, on se nije htio petljati u ta obećanja. Rekao nam je da je to na njima, ali je on uvijek uz šogora, a time i uz punicu. Na otvorenje mosta neće ići jer imaju malu djecu, a i temperature su previsoke. Pratit će sve s plaže u Komarni otkuda puca pogled na Pelješki most.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Foto: Emirat Asipi/24sata

Krenuli smo u potragu za punicom, zadnje informacije su da je otišla do plaže naći se s prijateljima. I tamo smo je našli.

Napokon smo vas našli, tražimo vas cijeli dan, rekosmo veseloj punici.

– Ma telefon mi zvoni kao lud, nisam se javljala. Malo sam si mira poželjela – odgovara nam Joška Parmać Jerković. I, što ćemo s obećanjem, most je napravljen, šalimo se s Joškom.

– A, ne, ne. Uvjeti nisu ispunjeni za moje bacanje s mosta. One godine kada je Ivo Sanader postavio kamen temeljac i rekao da se most gradi za 18 mjeseci, ja i moj kum, koji sad sjedi pokraj mene, smo se dogovorili da ćemo se baciti. Pošto se to nije ispunilo, uključili se Europska unije i Kinezi te izgradili most i zbog toga ništa od skoka. Ma kome žao, a kome krivo – govori nam Joška, dok zet Danijel klima glavom. Upitali smo ga slaže li se s tim.

– A šta ću, moram se složiti. Pravila su pravila, ali neka je meni moje punice – odgovara nam Danijel, koji sa ženom i dvoje djece živi u Zagrebu. Pitali smo Jošku hoće li na svečano otvorenje Pelješkog mosta.

– Ma kakvi, dobro je meni ovdje s plaže, sve vidim, a ne moram gledati neka lica tamo koja ne mogu gledati preko TV-a. Bit ću ovdje, dobro je meni tu – govori nam Joška, koja živi na relaciji Metković-Komarna, ali preko ljeta je u Komarni.

– Tad se rastajem od muža, koji je mesar u Metkoviću. Vidim ga samo nedjeljom kad dođe vidjeti svoje unuke, ima li ljepšeg, ovdje sam sa svojom djecom, imam dvije kćerke blizanke, a u djecu smatram i svoje zetove koji su mi super – kaže nam Joška. A koji vam je najdraži, upitali smo je.

– A prvi su uvijek najslađi, tako je meni i moj Danijel. A i sve mi radi. Zalijeva mi cvijeće, kuha, pere, čisti… Ma sve mi radi, ne bih ga dala ni za što. Ali, ali ima jednu manu – zaintrigirala nas je Joška te odmah nastavila:

– Rijetki je Hercegovac, koji nije bogat i koji mi nije donio milijune i veliko imanje u kuću. Zamislite vi to, pa gdje to ima – govori nam Joška kroz smijeh dok njezin najdraži zet uzdahnuše. Jedino oko čega se svađaju je politika pa je i ne spominje. Draže im je kupati se, veseliti i slaviti, a zet svojoj punici dolazi svako ljeto, piše 24sata.hr.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Prijavite se na besplatnu radionicu ‘Kako postati poduzetnik’

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s  Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) poziva sve zainteresirane na besplatnu radionicu “Kako postati poduzetnik” koja će se održati u 09.02.2023., s početkom u 10.00 sati u Poduzetničkom inkubatoru Ploče.

Radionica se održava za sve zainteresirane buduće poduzetnike koji planiraju pokrenuti poslovanje i ostvariti Potporu za samozapošljavanje HZZ-a. Budući da većina početnika ne raspolaže osnovnim informacijama o poduzetništvu, cilj radionice je i toj skupini omogućiti besplatne informacije i savjete iz sfere poduzetništva.

Polaznici će na radionici imati priliku dobiti informacije vezane za osnivanje pravnog subjekta, informacije o poreznim i računovodstvenim obvezama poduzetnika, dostupnim edukacijama, aktualnim natječajima za bespovratna sredstva i poduzetničkim kreditima s povoljnim i subvencioniranim kamatnim stopama.

Predstavnik HZZ-a će prezentirati mjere za samozapošljavanje i zapošljavanje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Mjesto održavanja: Poduzetnički inkubator Ploče, Crna Rika 7a, Ploče

Predviđeno trajanje radionice: 3 sata.

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije