Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

GRAĐANI BIH NA NOGAMA

Na ulicama Tuzle, Sarajeva, Zenice i Bihaća tisuće ljudi!

Objavljeno prije

nemiri-na-ulicama

GRAĐANI susjedne BiH su na nogama. Prosvjedi koji su započeli u Tuzli proširili su se na Sarajevo, Zenicu i Bihać. Na ulicama su tisuće ljudi. Najviše prosvjednika, njih oko 5000, izašlo je na ulice Tuzle, piše index.hr.

Novi prosvjedi u Tuzli krenuli su četvrtak, u samom centru grada. Pozivi na prosvjede upućeni su posredstvom društvenih mreža a iza njih stoje neformalne skupine koje se nazivaju “Udar” i “Revolt”.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Prosvjednici se bune protiv lokalnih vlasti. Zamjeraju im bijedu i neimaštinu, teško socijalno stanje u kojem su prisiljeni živjeti. Krivca za takvu situaciju vide u korumpiranoj i nesposobnoj državi. Na području Tulzanskog kantona (TK) više je od 100.000 nezaposlenih.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Policija napala prosvjednike

Još jednom su prosvjednici okružili zgradu vlade TK. Od prosvjednika vladu brane službenici MUP-a, koji su prosvjednike zasuli suzavcem, a došlo je i do fizičkih sukoba. Na ulicama se pale gume.

U prvim redovima prosvjeda su radnici Dite i drugih upropaštenih poduzeća, a pridružili su im se i učenici Elektrotehničke škole koja se nalazi u blizini zgrade vlade, kao i brojni drugi građani, javlja Klix.ba.

Zgrada vlade zasuta kamenjem, ministri pobjegli

Zgradu vlade prosvjednici su zasuli kamenjem, jajima i bakljama. Na zgradi je razbijeno nekoliko prozora. Pred zgradu vlade prosvjednici su položili cvijeće, te upalili svijeće. Skandiralo se “vlada napolje”. Sa zgrade je skinuta zastava Tuzlanskog kantona.

Prosvjednike, odnosno predstavnike firmi Dita, Konjuh, Resod guming, Polihem i Poliolchem je vlada pozvala na pregovore. Nije jasno tko bi trebao voditi te pregovore s obzirom da su, prema neslužbenim informacijama, premijer, ministri i zaposlenici pobjegli iz zgrade vlade.

Poruka iz Sarajeva: Svi na ulice!

Prosvjednicima u Tuzli stigla je i podrška iz glavnog grada BiH. Pred zgradom vlade Kantona Sarajevo okupilo se u podne više stotina građana. I zgrada vlade KS zasuta je jajima i kamenjem.

“Lopovi napolje” i “Vi ste banda” skandirali su prosvjednici u Sarajevu. Poručili su da prosvjede treba shvatiti ozbiljno i pozvali građane BiH na masovni izlazak na ulice. Zatražili su da policija pusti iz zatvora pritvorene prosvjednike u Tuzli.

“Mi smo kolektivno nezadovoljni i nesretni u ovoj državi. Treba se stati jednom na kraj kriminalu, korupciji i ugnjetavanju građana”, kazala je građanka Latifa Tajić te dodala da će ispred zgrade Vlade KS ostati do kraja.

Tučnjava na prosvjedima u Zenici

Oko stotinu Zeničana okupilo se oko 13 sati ispred zgrade Vlade Zeničko-dobojskog kantona kako bi pružili podršku Tuzlacima koji već drugi dan prosvjeduju zbog obespravljenih radnika. Broj okupljenih građana povećava se iz minute u minutu, a ministri iz zgrade Vlade su već počeli napuštati svoja radna mjesta.

Okupljeni su počeli uzvikivati “Lopovi, izađite napolje”, ali nikakvih odgovora nema s obzirom da su neki ministri napustili zgradu Vlade ZDK i prije početka prosvjeda. Policijski službenici MUP-a ZDK raspoređeni su oko zgrade, javlja Klix.ba.

Nepoznati muškarac je izazvao incident kada je, izlazeći iz zgrade Vlade ZDK-a, udario jednog prosvjednika, što je kod građana izazvalo negodovanje te je morala intervenirati policija kako bi smirila situaciju.

Prosvjedi i u Bihaću

Na ulicama Bihaća spontano se danas okupilo više stotina ljudi. Okupirali su zgradu vlade Unsko-sanskog kantona. Građani se i dalje okupljaju, a prosvjed za sada prolazi mirno.

Prosvjed podrške i u Mostaru

Kako doznaje bljesak.info, prosvjed podrške Tuzli trebao bi se održati na Španjolskom trgu u 16 sati.

“Građani pište, nose transparente ali situacija je mirna i pod kontrolom. Pojačano je prisustvo pripadnika MUP-a”, kaže Fadil Balić, glasnogovornik MUP-a USK.

Nastavi čitati

NAKON SVEGA NEKOLIKO MJESECI

Eurowings ukinuo liniju od Düsseldorfa prema Mostaru

Objavljeno prije

Eurowings

Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik Eurowings odlučio je kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Mostaru.

To su za Večernji list potvrdili sugovornici iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

– Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom, – rekli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima.

Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

Sugovornici Večernjaka su zabrinuti za budućnost Zračne luke Mostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na charter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

– Vjerski turizam nešto je što nam je u prošlosti donijelo rekordne brojke i ponovno se vraćamo tim angažmanima. Nadamo se kako ćemo se vratiti na razinu na kojoj smo bili prije nekoliko godina, a to je oko 100.000 putnika. Bit će potrebno mnogo napora da se to ostvari, ali moramo ići u tome smjeru. Svaki drugi scenariji znači velike probleme u radu Zračne luke i urušava sustav koji je izgrađen upravo u godinama kada smo najbolje poslovali, – zaključili su sugovornici Večernjaka.

Inače, u Zračnu luku Mostar posljednjih su godina uloženi milijuni maraka. Zastoj u poslovanju značio bi kako te investicije propadaju. To je dodatni razlog da se ozbiljnije pristupi rješavanju problema u ovoj instituciji i da se konačno krene s iskorištavanjem potencijala koje ima Zračna luka Mostar.

Piše: M. Karačić / VečernjiList.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije