Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

ORNITOLOŠKO DRUŠTVO BRKATA SJENICA

Na poziv stanovnika iz Podace spašena šumska sovu ‘Strix aluco’

Objavljeno prije

Bariša Ilić, sova Strix aluco

Djelatnici Ornitološkog društva Brkata sjenica reagirali su na poziv stanovnika iz Podace te zbrinuli povrijeđenu šumsku sovu Strix aluco, koja je rijetko nastanjena u našim krajevima. Cijeli događaj popratio je predsjednik spomenutog društva, Bariša Ilić, čiji osvrt prenosimo u cijelosti.

Rehabilitacija Šumske sove

Mnogo puta do sada reagirali smo na pozive oko ozlijeđenih ptica ali ovu vrstu nismo imali prilike do sada rehalibitirati. Naime, pozvao nas je gospodin Zdenko Rendulić iz Podace da je u blizini, na magistrali, na cesti našao ošamućenu sovu. Pticu smo preuzeli, pregledali i ustanovili da nema nekih većih ozljeda krila su zdrava ptica je samo u šoku vjerojatno ju je udario automobil. Radi se o šumskoj sovi Strix aluco koja bude velika oko 40 cm, a raspona krila do 100cm.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Zdenku smo zahvalili i pticu donijeli u Metković nahranili i zbrinuli u volijeri.

Nakon dva dana kad smo je pustili slobodno je letjela u garaži pa smo procijenili da je nakon pet dana rehabilitacije pustimo nazad u prirodu blizu mjesta gdje je nađena samo u brdu dalje od magistrale što smo i napravili.

Sveznalica 7400xXpx

Šumska sova je kod nas rjeđa, budući samo ime govori to je ptica većih šuma i ova se vjerojatno spustila sa Biokova u potrazi za hranom.

OD 8. DO 10. PROSINCA

Dani Jegulje ovoga vikenda u Hotelu Merlot

Cijeli vikend uživajte u specijalitetima s neretvanskom jeguljom kao i vrhunskim vinima Prović po promotivnim cijenama

Objavljeno prije

Kasna jesen vrijeme je kada jegulja doseže idealnu veličinu i kakvoću te ujedno vrijeme i najvećeg lova ove neretvanske delicije. To naravno znači da je došlo vrijeme i za tradicionalne „Dane Jegulje“ u Hotelu Merlot!

„Dani jegulje“ manifestacija je koju organiziramo od 2014. godine s ciljem promocije ove jedinstvene neretvanske delicije kao i gastronomskog potencijala doline Neretve.

Cijeli vikend uživajte u specijalitetima s neretvanskom jeguljom kao i vrhunskim vinima Prović iz naše obiteljske vinarije po promotivnim cijenama.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Petak 8. 12. 12-18h – Dan otvorenih vrata Vinarije Prović, posjetite našu obiteljsku vinariju u sklopu hotela, kušajte vrhunska vina te ostanite na delicijama od jegulje

Subota 9. 12. specijaliteti od jegulje dostupni su tijekom cijelog dana a od 19h večera uz muziku uživo i glazbeni Sastav Larus.

Sveznalica 7400xXpx

Noćenje u hotelu uz 35% popusta ukoliko rezervirate mjesto za ručak ili večeru.

Informacije i rezervacije

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije